Lootjes trekken

Sinds je jaren geleden de harde waarheid onder de neus geschoven werd dat Sinterklaas niet echt is, is de kans groot dat je op de basisschool bent overgegaan op het trekken van lootjes. Ook thuis met de familie was dit een logische volgende stap, als je geen jongere broertjes of zusjes had. Ook als student kun je op deze manier prima met je vrienden, huisgenoten of commissiegenoten Sinterklaas vieren. Als je geen zin hebt om je wensen op een briefje te schrijven, is de website van Lootjestrekken een aanrader. Onwijs gebruiksvriendelijk en het neemt alle gevaren van het kwijtraken van briefjes en dergelijke weg.

 

Surprises

In hetzelfde straatje als lootjes trekken, maar net iets uitgebreider. Bouw een surprise voor de persoon die op het door jou getrokken lootje staat. Het leukst is om flink uit te pakken met iets origineels of iets ontzettend vervelends. 

 

Het dobbelspel

Een andere manier om Sinterklaas vieren, werkt als volgt. Iedereen die meedoet koopt voor een bepaald bedrag (bijvoorbeeld € 15,-) allerlei willekeurige spullen. Denk daarbij aan kleine ‘hebbedingetjes’ en andere prulletjes waar iemand toevallig wel blij mee kan zijn. Alle cadeaus van iedereen worden op een berg gegooid tijdens de viering en door middel van een dobbelspel verdeeld. Hier zijn veel uiteenlopende spelregels voor en iedereen speelt het anders, maar om een idee te krijgen van de basis van het spel kan je hier kijken. Uiteraard kan je zelf allerlei regels en rondes toevoegen.

 

Sinterpoker

Natuurlijk kan je cadeaus uitdelen of verdelen door middel van vele spellen, maar Sinterklaaspoker is een noemenswaardige optie. Leg vooraf met alle deelnemers een bepaald bedrag in en koop van dit verzamelde bedrag zowel een duur cadeau, een middelduur cadeau en een goedkoop cadeau. Wie met het potje poker derde wordt krijgt het goedkoopste cadeau, de nummer twee het middeldure cadeau en de winnaar gaat naar huis met het dure cadeau.