1. OV

Een van de eerste dingen die je opvalt, is de continue chaos die de vele trams en metro’s met zich meebrengen, naast het al drukke verkeer in de binnenstad. Het is in het begin wellicht lastig om zonder angst voor je leven met de fiets op pad te gaan. Na een tijdje leer je dat al deze mogelijkheden van het openbaar vervoer, het leven na een zware avond erg makkelijk maken en wil je niet meer zonder.
 

2. De stad die nooit slaapt

In je dorpje is het een hele gebeurtenis als er na 2 uur ‘s nachts nog iemand op straat is, of als er dan überhaupt nog een auto rijdt. In de grote stad is dat wel anders. Zeker als je in een studentenwoning in de buurt van Blaak of centraal woont, kun je maar beter zorgen dat je dikke muren en verduisterende gordijnen hebt, want of het nu weekend is of gewoon doordeweeks, in Rotterdam, The show must go on!
 

3. Openingstijden

Waar de dorpswinkel om 5 uur ‘s middags sluit, en in het café rond tweeën de deuren dicht gaan, is in Rotterdam altijd wel een supermarkt, nachtwinkel of kroeg te vinden waar je terecht kan!

4. Nieuws

Waar in een dorp iedereen elkaar kent, is dit in de grote stad wel anders. Er gebeurt nou eenmaal meer, ook negatief nieuws. In het begin schrik je misschien van een vechtpartijtje in de stad, maar na een tijdje merk je dat dit er nou eenmaal bij hoort, en dat Rotterdam groot genoeg is om ver bij de problemen vandaan te blijven!
 
Ondanks dat de grote stad een stuk anders is dan je veilige kleine dorpje, wen je er binnen de kortste keren aan, en wanneer je al die luxe van een grote stad als Rotterdam eenmaal gewend bent, kun je niet meer zonder!