Herkenbaar? Dan kunnen deze tips je helpen om je dakterras of balkon op te pimpen, zodat je er in de zomer heerlijk van kunt genieten!

‘Ruim je troep toch ‘ns op!’

Oké, het eerste wat je moet doen om überhaupt iets van je dakterras of balkon te maken, is opruimen! Breng de lege flessen weg, lever de lege kratten in en stop alle dooie planten in de groene bak. Pak er meteen een spons en schoonmaakmiddel bij om je balustrade weer wit te maken en alle mos weg te werken. Zo kun je een frisse start maken en beginnen met een schone basis.

Koop bloemen

Je mag dan wel geen gras tot je beschikking hebben, bloemen kunnen altijd! Koop een paar fleurige bloemen bij het tuincentrum en stop deze in gekleurde bloembakken (die hebben ze overigens gewoon bij de Action). Om ruimte te besparen koop je potten voor aan je balkonhekje. Het zal er meteen een stuk vrolijker uitzien. 

Ga creatief om met de ruimte

Is je balkon of terras maar een paar vierkante meter? Ga dan creatief om met die ruimte! Zet bijvoorbeeld een pallet tegen de muur en zet daar kleine bloempotjes in, hang waxinelichthouders aan de wand of hang een vogelhuisje op. 

Koop tuinmeubilair

Echt tuinmeubilair kopen is vaak enorm duur en waarschijnlijk past het niet eens op je balkon of dakterras. Koop dus een aantal (gekleurde) inklapstoelen en pimp die met leuke kussentjes. Het is goedkoop, functioneel (je haalt het makkelijk weg) en het ziet er nog best leuk uit!