Naast dat jouw kamer voor de komende paar jaar je leefruimte gaat worden, is de essentie van een student zijn toch ook gedeeltelijk dat je zo nu en dan studeert. Een studentenkamer heeft dan naast een comfortabel bed ook een hoek nodig waar je productief kan zijn. Dit hoeft natuurlijk niet gelijk te leiden tot een saaie kantoorkamer! Hier wat tips om je kamer in te richten, zodat jij je binnen de kortste keren thuis voelt in de Havenstad.

 

1. Muren verven

Zelf was het eerste wat ik deed toen ik op kamers ging, het verven van de muren in mijn favoriete kleur. Dit klinkt misschien simpel, maar het maakt een groot verschil in welke sfeer jouw kamer uitstraalt. Vind je de muren na het verven nog kaal? Dan kan je proberen met twee kleuren creatief te doen, of opvulling in de vorm van posters en foto’s gebruiken!

rsg kamer inrichten prikbord

2. Foto’s van vrienden

Foto’s zijn een hele goede manier om je kamer gezellig en persoonlijk te maken. Je begint misschien met foto’s van vrienden thuis, maar al snel zal hier een collectie van dronken foto’s met je studiegenootjes aan toegevoegd worden! Bij de Hema kan je makkelijk en goedkoop een hele lading foto’s bestellen die op mooie kwaliteit afgedrukt worden, zo hoef je er ook niet teveel moeite in te steken.

Tip! Als je een prikbord aanschaft, kan je hier ook andere dingen ophangen die leuke herinneringen met zich meebrengen. Concertkaartjes, armbandjes, posters, noem het maar op.

RSG kamer inrichten biermeter

3. Iets groens

Wat ook leuk is op je kamer is iets van een plantje of bloem. Vertrouw je jezelf nou niet in het verzorgen van andere levende organismen naast jezelf, dan kan je ook voor een vetplantje of nepbloem gaan. Zelf heb ik een zelfgemaakte  biermeter omgedoopt tot plantenbak, zo blijft m’n kamer studentikoos maar geeft het ook was huiselijks!

rsg kamer inrichten jules deelder

4. Rotterdamse items

Om wat je wat meer thuis te voelen in Rotterdam is het leuk om een poster op te hangen die betrekking heeft op de stad. Zelf heb ik een patroon van de Kubuswoningen gemaakt met daarop een deel van een gedicht van Jules Deelder. Hoe Rotterdams wil je het hebben?