Reservespullen

Toen ik examen deed voor de middelbare school, had ik zelfs reservespullen voor mijn reservespullen. Voor het geval dat.Twee flesjes drinken, zes pennen, vier potloden, twee puntenslijpers en een hoop gummen. Je weet maar nooit of er plots een kleptomane surveillant is die de drang om je pennen te stelen niet kan weerstaan.

Check de hele toets voordat je in paniek raakt

Het beginnen van een tentamen is altijd het moment van de waarheid voor mij, de eerste pagina is allesbeslissend. Als je de pagina omslaat en dan de eerste vraag al niet begrijpt, kan de moed je namelijk al snel in de schoenen zakken. Wanneer dit je gebeurt, blader dan rustig even de toets door en probeer je vooral te focussen op onderwerpen die je herkent. Echter, als de eerste vraag er eentje is die ik weet, ga ik al met meer zelfvertrouwen het tentamen in, laat maar komen!

Valeriaan

Mocht je nu bang zijn dat de zenuwen de overhand gaan nemen, bestaan er gelukkig nog enkele remedies. Zelf gebruikik bij tentamens aan de Erasmus Universiteit valeriaanpilletjes. Deze zorgen ervoor dat zenuwen niet de overhand krijgen en je helder blijft denken. Mocht je iets willen wat sneller werkt, zijn er speciale Rescue Sprays die direct werken en kalmeren. 

rsg zenuwen rescue spray

Relax!

Verder helpt het om tussen de tentamens door gewoon lekker te ontspannen, kijk nog eens een samenvatting door, maar ga niet op het laatste moment zitten blokken. Een goede voorbereiding geeft de grootste geruststelling. In de weken van de tentamens zelf heeft het meer zin om lekker je rust te pakken, dan tot 3 uur ’s nachts proeftentamens te maken. Mocht een tentamen niet zo goed gaan, laat het voor wat het is en focus je lekker op de toetsen die nog moeten komen. Er zijn altijd nog herkansingen!

 

Rotterdam_SW_Banner_large