Vervelend, want elke dag die foto’s maken voor piet snot (en je moeder) is ook maar vermoeiend. Maar niet getreurd, wij hebben enkele tips voor je om je account interessanter te maken, zodat je wat meer volgers en likes kunt vergaren.

Kies een thema en houd je daar aan

Als je de ene keer een foto plaatst van je eten, de dag erna een foto van een hond die zit te kakken en daarna eentje van je eigen hoofd na een nacht flink zuipen, dan is dat nogal inconsistent. Beter is het om een algemeen thema te kiezen, en vanuit dat thema foto’s te plaatsen. Zo zijn er bijvoorbeeld Instagrammers die als thema ‘gezond en sportief leven’ of iets dergelijks hebben. Een handig thema, want dan kun je foto’s plaatsen van je eten, een selfie tijdens het hardlopen of je kunt gezondheidstips geven. Nadeel is wel dat je dan elke dag gezond moet eten, want als je een hamburger met patat fotografeert of op je selfie een dikke, ongezonde kop hebt dan is dat niet echt geloofwaardig – je kunt niet elke dag een #cheatmeal hebben. Er zijn natuurlijk ook andere thema’s mogelijk, zoals natuur, bijzondere locaties of cultuur.

Gebruik hashtags

Je denkt misschien dat het plaatsen van een enorme lading hashtags bij een foto nogal overdreven is. Dat is echter niet zo, want hashtags hebben wel degelijk een functie: ze helpen andere gebruikers om jouw foto te kunnen vinden. Als je een hele goede tip hebt op het gebied van gezondheid, dan zal de hashtag ‘#health’ andere gebruikers helpen jouw tip te vinden. Kies zowel Nederlandse als Engelse hashtags. Op die manier komen er meer mensen in contact met jouw foto, wat meer volgers en meer likes oplevert. Nederlandse Instagrammers gebruiken zelfs Japanse vertalingen om meer mensen te bereiken.

Voeg een locatie toe

Het toevoegen van een locatie zorgt ervoor dat jouw foto meer waarde heeft voor degene die hem ziet. Als je bijvoorbeeld een foto plaatst van je eten in een restaurant met als bijschrift dat ze daar het lekkerste eten ter wereld serveren, dan kan het toevoegen van een locatie handig zijn. Je volgers weten dan precies waar ze moeten zijn voor dat eten.

Maak foto’s van goede kwaliteit

Wazige, scheve foto’s waarop nauwelijks iets valt te onderscheiden, daar zit niemand op te wachten. Zorg daarom voor goed licht (bij voorkeur natuurlijk licht), en zorg ervoor dat de lens van je telefoon schoon is. Als je dit niet goed voor elkaar krijgt en je wilt wel per se iets op de foto zetten, zet bij de beschrijving dan dat het niet helemaal lukte om een goede foto te maken. En zorg ervoor dat je volgende foto weer wél van goede kwaliteit is.