1. Combineer oud met nieuw

Je wilt een kamer die er op en top uitziet en van alle gemakken voorzien is. Maar al snel kom je er achter dat meubels niet de goedkoopste aankoop zijn. Als alles tweedehands geen optie is voor jou, combineer dan oude en nieuwe meubels met elkaar. Dan is het toch mogelijk om je kamer naar jouw smaak in te richten. Kies bijvoorbeeld voor een tweedehands bed, er zal een wereld voor je open gaan als je ziet hoeveel gratis bedden worden aangeboden. Tip van ons: koop wel een lekker fris nieuw matras. Je zet de ombouw even in de verf en het bed ziet er als nieuw uit.

2. Slim opbergen

Je denkt nu misschien nog dat je wekelijks gaat opruimen en schoonmaken, maar je zult zien: je hebt het te druk met stappen studeren om alles netjes te houden.

Als je voldoende ruimte in je kamer hebt dan is een grote kledingkast ideaal, je kunt hier namelijk ook studieboeken, handdoeken en verzorgingsproducten in opbergen. Met een kast tot aan het plafond benut je de ruimte in je kamer optimaal. Krijg je bezoek van je moeder of hotte date, dan hoef je alleen maar je troep erin te gooien en de deuren dicht te doen. Niemand die ziet dat het in de kast zelf nog wel een rommeltje is… (en zelf heb je er geen afleiding aan als je toch wilt studeren).

In tegenstelling tot het bed, is het prijsverschil tussen een nieuw en tweedehands exemplaar niet zo groot, een nieuwe kledingkast kost ongeveer 90 euro.

3. DIY

Een fijne plek om te studeren mag natuurlijk ook niet ontbreken in je nieuwe studentenkamer. Heb je een grote kamer, overweeg dan om een eettafel aan te schaffen. Je hebt dan genoeg plek om te studeren, maar kunt ook nog een hapje eten met vrienden. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een bureau te maken, dan kan dat een mooi project voor deze vakantie zijn. Het is ook helemaal niet moeilijk: koop twee schragen en zet hier een leuke houten MDF- of steigerhouten plank op. Geef je nieuwe bureau annex eettafel eventueel nog een leuk kleurtje en klaar ben je! Heb je echter niet al te veel ruimte, dan is het ook erg praktisch om een lange, brede plank aan de muur te bevestigen.

4. Shop online

Nu de essentials zoals een bed, kledingkast en bureau staan, is het enige wat je nog nodig hebt elektrische apparatuur zoals een koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat en magnetron. Check eerst even wat al aanwezig is in het huis en wat je zelf graag wilt aanschaffen. Deze kun je tweedehands kopen, maar hier zit meestal geen garantie meer op en misschien vind je het ook niet zo hygiënisch. De oplossing is om online te kijken, hier is elektrische apparatuur meestal veel goedkoper dan in de winkel. Vergeet ook niet om online de verschillende aanbieders te vergelijken. De prijzen liggen vaak sterk uiteen, je kunt al snel 25% procent besparen. Bovendien bezorgen de meeste bedrijven gratis aan huis, je hoeft er de deur dus niet eens voor uit.

Met deze budgettips zorg jij er in ieder geval voor dat je geld niet al op is nog voordat je aan je studie begint. Bovendien is het gewoon erg leuk om zo goedkoop mogelijk je kamer in te kunnen richten. Benieuwd hoe andere studenten wonen? Ga dan naar kijkjeinmijnhuis.nl, hier vind je de creatiefst ingerichte studentenwoningen.

Heb je zelf nog een goede tip waarmee je kunt besparen op de inrichting van je kamer? Laat het ons weten!