1. Curling

Sinds we de aflevering van De Kwis hebben gezien, willen we natuurlijk allemaal curling kijken. Het heeft zeker de nieuwsgierigheid naar deze bijzondere sport aangewakkerd. Want wat maakt deze sport nou zo bijzonder? Is het de rustgevende manier waarop de stenen over het ijs gaan? De rustgevende uitstraling van de sporters? We gaan het zien. Meer weten over curling? Klik hier.

 

2. Snowboarden

Een groot deel van ons studenten snowboardt zelf. Nu gaat het bij snowboarden op de Olympische Spelen niet alleen om de snelheid waarmee je van de pistes afgaat. Deze winterspelen doen de snowboarders onder andere aan slalommen, schansspringen en zelfs crossen. Kies dus voor de bank en de tv voor een avondje en check deze coole wedstrijden. Kan je niet wachten? Klik hier voor een preview.

 

3. Skeleton

Wat? Skeleton? Ja, skeleton. Heeft verder niets met je botten te maken. Het is een vorm van sleeën waarbij de sporter met de buik op de slee ligt en met het hoofd naar voren naar beneden glijdt. Deze sport wordt beoefend op een bobsleebaan. Wat maakt skeleton zo bijzonder? Je gaat met een gigantische vaart (harder dan 100km/p/u!) naar beneden met als enige bescherming je pak en een helm. Fearless. Klik hier voor de preview.

 

4. Kunstschaatsen

Love is in the air! Het was ten slotte pas nog Valentijnsdag en welke sport past hier beter bij dan kunstschaatsen? Koppels die over het ijs dansen met mooie jurkjes en pakken. Zo soepel, met zo veel gemak. Het doet je vast een beetje denken aan Disney On Ice waar je vroeger naartoe ging met partijtjes. Plus, stiekem is het best relaxed om te kijken naar mannen en vrouwen die zwieren over het ijs, toch? Beetje gniffelen om een valpartij hier en daar... Check de preview voor het kunstschaatsen in Pyeongchang hier.

 

Wil je meer weten over de sporten tijdens de Winterspelen in PyeongChang? Op de YouTubepagina van de Olympische Spelen vind je nog meer previews en word je helemaal warm gemaakt om naar de Spelen te kijken. Enjoy en Go Nederland!