Oké, als je je cv vergeten bent mee te sturen met een sollicitatie, is dat een domme fout. Dat snap je zelf vast ook wel. Maar er zijn meer fouten die je kunt maken, terwijl je denkt dat je goed bezig bent. Wees gewaarschuwd!

 

1. Op zoveel mogelijk vacatures reageren

Je zoekt werk, en wel nu. En dus ga je overal op reageren. Hoe meer sollicitaties je verstuurt, hoe groter de kans op een gesprek, toch? Toch is dit niet helemaal de goede tactiek. Je gaat voor kwantiteit boven kwaliteit. Dikke kans dat je je niet bij elk bedrijf hebt verdiept in de visie en missie en bijvoorbeeld navraag hebt gedaan bij mensen uit je netwerk die er werken. En waarschijnlijk heb je je brief en cv ook niet echt aangepast op het bedrijf. Gemiste kans. Als je precies weet waar het bedrijf voor staat, kun je veel beter formuleren wat je ze te bieden hebt. 

 

2. Meteen reageren op een functie

Leuk dat je zo enthousiast bent, maar als de vacature nadrukkelijk voor een bepaalde periode openstaat, hoef je echt niet op dag 1 meteen te solliciteren. Laat het even bezinken, ga wat anders doen en denk er terloops over na. Je zult merken dat er in je hoofd een plannetje voor je motivatie of sollicitatie ontstaat. Neem daarna ook rustig de tijd om je brief en cv te herlezen en door iemand anders te laten checken. Zonde om fouten te maken omdat je zo nodig snel wilt zijn!

 

3. Zomaar open sollicitaties sturen

Een open sollicitatie hoeft niet slecht te zijn, en bedrijven staan er soms ook voor open (check vooral de website). Het probleem is echter dat je bij een open sollicitatie nóg beter je best moet doen, met name omdat je geen vacaturetekst hebt om op terug te vallen. Bel dus vooral met het bedrijf om te vragen wat ze zoeken en of ze open sollicitaties in behandeling nemen. Nog beter is het om met mensen te praten die er al werken, om zo een goed beeld van de organisatie te vormen.

 

4. Reageren op vacatures die buiten je bereik liggen

Oké, deze had je misschien nog wel zelf kunnen bedenken, maar je vergist je erin hoe veel mensen solliciteren op functies waar ze totaal niet voor geschikt zijn. Als je net je diploma hebt en in de supermarkt wat mensen onder je had, betekent dit niet dat je ook meteen aan de slag kan in een managementfunctie. Het is natuurlijk niet verkeerd om ambitie te hebben, maar wees realistisch. Hoe goed je sollicitatie ook is, als je echt essentiële ervaring of kennis mist, ga je het niet redden. Je kunt je tijd beter besteden aan uitzoeken waar jouw krachten liggen en welke banen goed passen bij jouw kennis, opleiding en ervaring (óók die je hebt opgedaan tijdens bijbaantjes en stages). mensen-buiten