1. Je hebt geen kater de volgende ochtend

Wat is het toch een heerlijk gevoel als je de volgende ochtend fris en fruitig je bedje uit kunt stappen en zonder barstende koppijn. Geloof me, je hebt veel meer energie als je niet gedronken hebt! Je kunt dus gewoon nog alles doen wat op je planning hebt staan.

 

2. Je maakt alles bewust mee

Waar is waar, na een paar wijntjes of biertjes ben je vaak niet meer zo helder. De wereld om je heen is wat vager en in het sommige gevallen weet je de volgende morgen niet eens meer wat je allemaal hebt uitgespookt. Zonder alcohol maak je alles juist wél bewust mee. Er komt veel meer bij je binnen van je omgeving. En het is ontzettend grappig om iedereen te observeren. Mensen met een borreltje op kunnen namelijk best wel gek doen…

 

3. Goed voor je portemonnee

Als je lekker bezig bent met drinken, dan let je vaak niet zo op het geld dat je uitgeeft. Je blijft maar drinken, want hé, dat is toch gezellig? Cola mag dan wel niet veel goedkoper zijn dan bier, je zult er een stuk minder van drinken. En dat is weer goed voor je portemonnee! 

 

4. Het is goed voor je gezondheid! 

Al hoor je het niet van je omgeving, dan hoor je het wel op de vele NIX-reclamespotjes: alcohol is slecht voor je. Waar of niet, drink je géén alcohol, dan weet je in ieder geval zeker dat je al je hersencellen nog hebt (bij wijze van spreken dan - je hersencellen sterven namelijk niet af door alcohol).