1. Drank, drank, drank

Eigenlijk draait het alleen om drank. Carnaval is een soort excuus om je helemaal klem te zuipen. Dat terwijl jij liever gewoon gezellig naar een kroegje of discotheek in de buurt gaat. Heerlijk, zo zonder die gekke pakjes, de kou en die vervelende Nederlandstalige (kermis)muziek. 

2. Kleding

Die pakjes! Nu we het daar toch over hebben. Themafeestjes zijn hartstikke leuk, maar elk jaar begint voor alle carnavallers de kledingstress al in de zomervakantie. En elk jaar wordt weer gezegd “We gaan dit jaar origineel!” om vervolgens elk jaar dezelfde pakjes langs te zien komen. Waarom zou je dat jezelf aan willen doen?

3. De muziek

Als je die muziek wilt horen, ga je wel naar het Mega Piraten Festijn. Tuurlijk, een paar meezingers zijn altijd leuk en daar ben je echt wel voor in, maar de hele dag én avond (en dat meerdere dagen achter elkaar) luisteren naar Zanger Rinus, Jannes en noem ze maar op..? Nee, bedankt.

4. Alles er omheen

Denk je dat je carnaval gewoon voorbij kan laten gaan, toch is er altijd weer aandacht voor. Carnavallers nemen het zelf dan ook behoorlijk serieus met hun Prins Carnaval, optochten en organisaties (zelfs zenuwen, weken voordat het zover is) terwijl jij alleen maar kan fronsen als je er al aan denkt.

Beeld: Flickr/Jaap Joris, CC BY-SA 2.0