Voordat je nu aan een bierinfuus gaat, de gezondheidsvoordelen vallen ongetwijfeld weg als je te veel bier drinkt.

1. Het hydrateert beter na het sporten

Geloof het of niet, na een harde work-out is het goed voor je lichaam om een biertje te drinken. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Granada. De mensen, die na het sporten een biertje dronken, waren zelfs beter gehydrateerd dan de mensen die een glaasje water nuttigden.

2. Het beschermt je brein

Ook je hersenen zijn je dankbaar als je bier drinkt. In de hop van je bier zit xanthohumol, wat de ontwikkeling van hersenziektes, zoals Alzheimer, afremt. Je moet wel aan je toekomstige ik denken!

3. Je immuunsysteem wordt beter

Niet-drinkers zijn drie keer zo vatbaar voor verkoudheid in vergelijking met mensen die wel van een biertje houden. Dit is onderzocht in de ‘Common Cold Unit’ van de universiteit van Salisbury. De verklaring hiervan was niet volledig duidelijk. Pas wel op, want excessief drinken resulteert in het tegenovergestelde; dan ben je nog vatbaarder voor verkoudheid dan mensen die niet drinken.

4. Het versterkt je botten

Deze is voor de vrouwen: uit onderzoek blijkt dat vrouwen die minstens twee biertjes per dag drinken, sterkere botten hebben. Dit komt door het silicium wat in bier zit, dit zorgt ervoor dat je botten sterker worden. Ook zorgen bepaalde onderdelen van hop dat er minder calcium vrijkomt uit je botten, waardoor ze langer gezond blijven.

Bron: Shape