Manier 1: Door het hele jaar heen al hints geven

De arme sloebers die we zijn: we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het denken aan cadeaus. En dan vooral aan dingen die net iets te duur zijn, maar die je wel echt nodig hebt (natuurlijk).

Dus wat ga je doen? Telkens als je een dagje bij je ouders bent om (ook al) te genieten van het gratis eten, even een hint geven. Een voorbeeld: “Hé mam, kijk dit horloge zag ik laatst op internet. Mooi hè?” Het plaatje zal altijd in het achterhoofd van je mama blijven hangen en met kerst is het: mission accomplished.

 

Manier 2: Heel veel zeuren

Je kent het wel: je ontvangt continu mailtjes van allerlei kledingwinkels en sportcentra met reclame. Ongelofelijk irritant. Om ervoor te zorgen dat je niet meer gespamd wordt, koop je toch maar dat kledingstuk of dat sportabonnement. Bij ouders, vriendjes en vriendinnetjes werkt dit precies hetzelfde. Jij krijgt je cadeau, op voorwaarde dat je stopt met zeuren. We zijn misschien wel student, maar toch is soms nog wel fijn om even klein te zijn.

 

Manier 3: Deel je verlanglijstje

Sommige mensen zijn wat minder goed in het oppikken van hints. Als je iets wil van iemand, kan je maar beter direct zijn. Dus what to do? Hang je verlanglijstje op een plek waar je ouders of vriendje/vriendinnetje altijd langs lopen. Een voorbeeld hiervan is de koelkast. Kies een supersterke magneet, zie je super langeverlanglijstje zeker kan dragen. Voor de meiden: plak er wat glitters en stickers op om het extra opvallend te maken!

 

Manier 4: Kopen uit zelfmedelijden

Als je de bovenstaande manieren al hebt geprobeerd en het is niet gelukt, dan kan je het cadeau altijd stiekem voor jezelf kopen en laten inpakken. (Stiekem doen we dat altijd al, maar hé.) Tijdens het uitpakken van moet je natuurlijk wel net doen alsof je neus bloedt en je familie of vrienden bedanken voor het cadeau dat je altijd al had willen hebben. 

Merry Christmas!
 

 

 

Beeld: Unsplash/Kate Zaidova