1. Havermout

Het is momenteel het favoriete eten van alle gezondheidsfreaks: havermout. Maar je hoeft heus niet moeilijk te doen met een pannetje op het vuur. Er bestaan ook merken die ‘instant’ havermout verkopen – die hoef je niet zo lang te koken. Mik het in een kom met melk en zet het een paar minuten in de hoogste stand in de magnetron. Lekker met kaneel en banaan (of ander fruit).

2. Eitje uit de magnetron

Het is zo lekker in de ochtend: een gebakken of gekookt eitje. Maar een ei maak je ook heel gemakkelijk klaar in de magnetron. Je breekt het ei in een kom en klaar ben je. Eventueel kun je er nog wel wat extra ingrediënten aan toevoegen (kaas, groenten, spek). Of doe wat culinairder en maak gepocheerde eitjes (met water en azijn) of scrambled eggs (tussendoor even doorroeren).

3. Dingen opwarmen (pannenkoekjes)

Is dit allemaal al te veel moeite? Dan kun je natuurlijk ook gewoon wat opwarmen in de magnetron. Koop pannenkoekjes in de supermarkt en je bent klaar.

4. Mug cake

Het is zo simpel: mik wat ingrediënten in een mok, give it a good stirr en na een paar minuutjes in de magnetron heb je een cake. Afhankelijk van de producten die je gebruikt, kan het nog aardig gezond zijn ook.