Magnetronbakje in oven

Hoef je een keer niet zelf te koken omdat je een prakje van thuis-thuis meekrijgt, gaat het nog niet goed. Magnetronbakjes horen in de – je ráádt het niet – magnetron. Als je per ongeluk de ovenstand van je combimagnetron aanzet, kun je beter meteen de snackbar bellen, want een kliekje met gesmolten plastic wordt niemand blij.

Kleuren door elkaar heen

Het is een klassieker, maar niet voor niets: denk je dat je alleen witte was in de machine hebt gegooid, is er toch nog iets met een andere kleur bij gekomen. Kun je lekker in je niet-meer-zo-witte overhemd naar stage.

Kleding te heet wassen

Behalve dat je niet zomaar alle kleuren door elkaar kunt gooien, kun je ook niet alle kleren door elkaar gooien. Sommige dingen hebben nu eenmaal een speciale behandeling nodig en krimpen als een malle bij 60 graden.

Iets te fanatiek met de bleek

Prima dat het jouw taak is om deze week de plee te boenen, maar daar ga je dus echt niet te veel tijd in steken. Beetje bleek in de pot en klaar. Maar kijk wel uit waar die bleek terechtkomt, want het zou toch jammer zijn als je opeens allerlei lichte vlekken tegenkomt op je broek.