Met mijn eigen lengte van 1 meter 60 weet ik maar al te goed hoe irritant het is om tussen een grote menigte te staan en je helemaal niets kunt zien. Het kan je enthousiasme behoorlijk remmen. 

1. Op tijd komen

Kom op tijd! Zoals bij elk festival en concert is het: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als kleintje wil je natuurlijk alles goed zien en hoe eerder je aanwezig bent, des te beter de plek. Dus mocht er een artiest op het festival spelen die je héél graag wil zien: zorg dat je op tijd bij het juiste podium bent!

2.   Lange vrienden

Neem lange vrienden mee! Die laten jou in ieder geval wél voor hen staan, wat al voor een iets beter zicht zorgt. Mochten je langen vrienden nou toevallig ook nog eens heel sterk zijn, dan kunnen ze je altijd nog optillen zodat je het podium kan zien. Waar heb je anders lange vrienden voor?

3. Val op

Trek opvallende kleding aan. Vaak worden kleine mensen zo omver gelopen met het excuus: “Sorry, ik zag je niet.”  Door opvallende kleding aan te trekken kunnen ze dat excuus in ieder geval niet meer tegen je gebruiken!

4. Werk jezelf naar voren

Als kleintje heb je één voordeel: je kan tussen de kleinste gaatjes door die ontstaan als mensen aan de kant gaan. Dit zorgt er voor dat je steeds iets verder naar voren kan komen, waardoor je het uiteindelijk goed kan zien. Dus zodra je een kleine opening ziet: wurm jezelf er tussen en werk jezelf naar voren!