1. Wiebelende tafels

Er staan aardig wat tafels in de tentamenzaal die nogal wiebelen. Erg vervelend als je daar pas achter komt terwijl het tentamen al begonnen is en je geen andere plek meer kan zoeken. Mocht je tot nu toe geluk gehad hebben met je tafels, zorg dan dat je voortaan voor de zekerheid even je tafel checkt voor je gaat zitten. 

2. Omroepen in gebrekkig Engels

Nu kan het tentamen dan eindelijk beginnen. Voordat alles wordt uitgedeeld worden eerst nog de mededelingen omgeroepen. We gaan een tentamen maken op een universiteit, maar de omroep is altijd in hetzelfde gebrekkige Engels. Alhoewel ik hierdoor wel altijd moet lachen voordat het tentamen begint.

Tentamenzaal Erasmus Universiteit


3. Surveillanten

Iets waardoor ik snel uit mijn concentratie word gehaald, zijn de surveillanten die met elkaar gaan staan praten. De hele zaal is stil, dus zelfs als ze fluisteren hoort iedereen het. Ook altijd vervelend als ze besloten hebben om hakken aan te trekken die je duidelijk hoort als ze rondlopen voor extra papier. 

4. Einde van het tentamen: verkeerde kant

Eindelijk ben je klaar met je tentamen, je hebt die drie uur zitten ploegen, heb jij even de pech dat je net aan de verkeerde kant van het vak zit. Nu moet je nog 20 minuten blijven zitten voordat je naar huis mag. Vervolgens gaan ze er ook nog eens vanuit dat je niet gaat praten met de mensen om je heen. Zo lang stil zitten nadat je al stil bent geweest tijdens je tentamen is gewoon niet te doen.  

 

Rotterdam_SW_Banner_large