1. De eerste indruk telt echt

Je gesprekspartner heeft (onbewust) al een oordeel geveld over jou, voordat het gesprek überhaupt is begonnen. Zorg dus dat je goed weet wat de sfeer is in het bedrijf. Kleden de werknemers zich casual of juist formeel, gaan ze vriendschappelijk of juist afstandelijk met elkaar om, enzovoorts? De toon van de website of de LinkedIn-profielen van de werknemers kan je hiervoor al veel aanwijzingen geven. Gebruik dit in je voordeel, en zorg dat je in ieder geval op dit gebied bij het bedrijf past!

 

2. Het bedrijf kiest misschien niet de allerbeste kandidaat

Of je aangenomen wordt, hangt van meer af dan je kwaliteiten of ervaring. Ook belangrijk is of je in het team past en of degene met wie je sprak, jou leuk vindt. Dus als er twee min of meer vergelijkbare kandidaten zijn, geven de laatste twee de doorslag. En is iemand perfect voor de functie, maar bestaat het gevoel dat hij of zij niet zo goed in het team zal liggen, dan kiest een bedrijf misschien voor iemand die nog wel in de functie kan groeien, en juist qua persoonlijkheid een goede match is.

 

3. Misschien weet het bedrijf nog niet precies wat ze zoeken

Gaat het om een nieuwe functie, of ben jij van de eerste sollicitanten, dan kan het best voorkomen dat de precieze vereisten voor de functie nog niet vast staan. Huh, er was toch een vacature? Natuurlijk, maar vacatures blijven vaak in algemeenheden hangen en gaan soms niet over specifieke taken. Probeer dus uit te vinden wat de uitdagingen voor het bedrijf of de afdeling zijn en bied jezelf aan als de oplossing. 
Ook helpt het als je punten naar voren brengt waar het team nog niet aan had gedacht. Dit werkt vaak goed als ze een specialist zoeken – dan kun je je kwaliteiten extra goed laten zien.

 

4. Je gesprekspartner kan het ook best spannend vinden

In je voorbereiding ben je natuurlijk vooral bezig met je eigen zenuwen, maar degene met wie je dit gesprek voert, kan het ook wel spannend vinden. Oké, voor een hr-manager of recruiter gaat dit vast niet op, want die voeren dagelijks sollicitatiegesprekken. Maar als het om je potentiële baas gaat die niet zoveel ervaring heeft, moet je hier wel rekening mee houden. 

Zorg dus dat er vooraf al geen negatieve dingen zijn die het gesprek kunnen beïnvloeden, zoals te laat komen of onvoorbereid ogen (lang zoeken naar je cv in je te grote tas, bijvoorbeeld). Daarnaast is het belangrijk dat je een leuke gesprekspartner bent. Let op: gesprek, dat houdt in dat jij niet alleen vragen beantwoordt, maar ze ook zelf stelt. 

 

Bron: USA Today