1. Te dronken worden

Een introductieweek is natuurlijk een groot feest. Elke avond flink stappen, elke avond flink drinken. Vaak ben jij als introkid wel het doelwit, en doen veel mensen er alles aan om je dronken te krijgen. Pas hiermee op, voor je het weet doe je dingen waar je heel erg veel spijt van gaat krijgen. En die dingen gaan je dan lekker je hele studententijd achtervolgen. Van die leuke bijnamen en zo, dat wil je natuurlijk niet.

 

2. Zoenen met ál je groepsgenoten

Dit is een van die voorbeelden waar je heel erg veel spijt van kunt krijgen. Al die lekkere gasten of knappe chicks uit je groepje zoenen lijkt met een paar biertjes op best leuk. Totdat je je realiseert dat je je er het aankomende jaar mee in college gaat zitten. En in een werkgroep. En op alle andere feestjes moet gaan ontwijken (als het heel gênant is).

 

3. Zorgen dat je op de aftermovie komt

De aftermovie. Also known as: alle awkward gebeurtenissen van de hele week in zo’n vijf minuten gepropt. Ontwijk die camera. Vlucht nu het nog kan, tenzij je wilt dat deze beelden je voor eeuwig blijven achtervolgen. Je staat er toch veel minder leuk op dan je op het moment zelf denkt.

 

4. Dingen die je niet wilt doen

En dan zijn we nu bij het serieuzere deel aangekomen: doe geen dingen die je écht niet wil doen. De meeste introductieweken vallen wel mee, het zijn immers geen ontgroeningen. Maar mochten er toch dingen zijn waar je je niet prettig bij voelt, doe ze dan gewoon niet. Ben je niet zo van de alcohol? Met een colaatje is ook niets mis. Vind je de groepsopdrachten écht niet leuk, check dan of er niet een alternatief is.