Flickr


Flickr is een website waar je, net als Instagram, je foto’s kan delen met andere gebruikers. Ook kun je foto’s bewerken met bijvoorbeeld filters. Het verschil met Instagram is dat Flickr meer ruimte biedt voor opslag van verzamelingen foto’s. Op Flickr kun je dus bijvoorbeeld je vakantiefoto’s plaatsen. Ook kun je (korte) video’s plaatsen. Een prima alternatief voor Instagram dus, met vergelijkbare eigenschappen.

Snapchat


Snapchat is in opkomst. Steeds meer bedrijven zitten naast hun gebruikelijke Twitter, Facebook en Instagram-accounts, steeds vaker op Snapchat. Het principe van Snapchat is dat de foto’s die je erop zet voor je volgers slechts een paar seconden te zien zijn; daarna zijn ze nooit meer terug te kijken. Bedrijven gebruiken het vaak voor een sneak peak achter de schermen. Jij kan het misschien gebruiken voor dronken selfies, want die foto’s verdwijnen na een paar seconden toch in het luchtledige.

Meerkat


Live is alles leuker, zo dachten de ontwikkelaars van Meerkat. Met deze app kun je voor je volgers live streamen wat je aan het doen bent. Wel zul je de app moeten koppelen aan een Facebook- of Twitter-account. Je volgers kunnen live in de stream reageren, wat mooie interactiemogelijkheden biedt. Verder kun je niet zoveel met deze app, dus als je ook foto’s wilt blijven plaatsen, moet je toch Instagram blijven gebruiken.

Path


Op het sociale netwerk Path kun je foto’s, video’s en locaties delen met je contacten. De app biedt minstens zo veel mogelijkheden tot het bewerken van foto’s als Instagram, en is ook nog eens erg mooi vormgegeven. Een ander voordeel is dat je foto’s niet per se vierkant hoeven te zijn, zoals bij Instagram.
Beeld: Unsplash/Maria Shanina