Vroeger stonden de twee w’s van de Witte de Withstraat bekend voor het Wilde Westen van Rotterdam (schietpartijen, drugspanden, illegale gokhuizen), maar nu staat de straat bekend als de Culturele Kilometer. De straat staat bomvol met cafés, restaurants en kunstgaleries. 

Eetcafé Opa

Allereerst om even duidelijk te maken: néé hier neem je je opa niet mee naar toe. Overdag kan je hier lunchen en ’s avonds is dit een leuk café om even langs te gaan. Voor studenten is het eten een tikkeltje duur, de gerechten zijn biologisch en zoveel mogelijk huisgemaakt, maar dat zie je wel terug in rekening. 

de witte aap

Café de Witte Aap

Dit café is een bekend begrip in Rotterdam. Het is een heerlijke tent om tussendoor even een pilsje te drinken. Achter de bar staat een jongen van de bediening een dansje te doen om extra aandacht te vragen (al is de barman soms wel iets meer bezig met zijn danspasjes en zijn stoere blik dan met het verzorgen van drankjes). Een tent die je zeker niet kan missen bij een dagje Rotterdam. Bijna altijd lekker vol. Dus zoals de slogan op de muur zegt: “Als de apen de apen na apen apen de apen de apen na”.

danny cactus

Danny de Cactus

Een schattig winkeltje dat vol staat met cactussen (zoals de naam doet suggereren), maar naast al het groen kan je in de winkel vele woondecoraties uit verschillende landen vinden. De eigenaar reist de hele wereld over voor zijn collectie en dat is te zien!

bazar

Bazar

Ben je eindelijk klaar met de HAS en wil je nu eindelijk écht Turks eten (ik bedoel geen Turkse pizza) dan is Bazar the place to be. Zo heb je al een hoofdgerecht voor 12 ekkies en is dit vullend genoeg om daarna een paar huisjes op te schuiven om lekker te gaan pilsen. 

witte de withstraat2

 

Lees meer over Rotterdam!