1. Noten eten

Noten en zaden zijn rijk aan vitaminen B, E, eiwitten en magnesium. Doordat ze extra ondersteuning bieden aan je hersenfuncties en motoriek kun je helderder nadenken. Daarbij bevatten noten antioxidanten, wat de symptomen van stress verminderen en je vrolijker maken. Kortom: je wordt vrolijk, hebt minder stress, krijgt een concentratieboost en mag tijdens het leren genieten van een snack. Zorg er wel voor dat de noten ongezouten en ongebrand zijn voor een optimaal effect.

 

2. Beweging

Korte pauzes waarin je beweegt zijn goed voor je concentratie. Loop bijvoorbeeld een keer de trap op en af. Naast beweging draagt ook buitenlucht bij aan het verhogen van je concentratie. De ideale combi is dus eigenlijk een klein rondje lopen buiten. Heb je een hond? Dan is dit hét moment om spontaan samen een rondje te lopen buiten. Hond blij, jij concentratie. 

 

3. Muziek

Muziek kan je concentratie breken of juist verhogen. Dit kan per persoon verschillen, maar muziek kan wel degelijk bijdragen aan je concentratie. In de eerste plaats raak je minder snel afgeleid van geluiden om je heen, maar ook kun je door de muziek in een flow raken waardoor je concentratie enorm stijgt. Spotify heeft bijvoorbeeld speciale ‘studeermuzieklijsten’. Probeer het eens, wie weet stijgt je concentratie naar ongekende hoogte (en misschien ook niet, maar dan weet je wel weer dat muziek tegenovergesteld werkt voor jou).

 

Bron: Leef Nu Gezonder