Kip teriyaki met noedels

Voor de bizar luie studenten onder ons: simpeler en sneller dan dit kan het bijna niet, buiten het koken van de noedels en alles samen in een wok te gooien hoef je namelijk niks te doen. Met dit recept heb je binnen no-time een goede maaltijd voor vier personen op tafel staan.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram noedels
- 400 gram kipfilet reepjes
- 1 pak Oosterse wokgroenten van 400 gram
- Teriyaki-woksaus

Hoe maak je het?
Bereid de noedels zoals op de verpakking beschreven staat en verhit ondertussen wat olie in een wokpan. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de kipfilet toe. Wok de kipfilet een aantal minuten en gooi daarna de groenten erbij. Wok dit samen nog zo’n 4 minuten en schenk naar smaak de teriyaki saus toe. Voeg tot slot de noedels aan de rest toe en schep alles goed door elkaar.

Falafel teriyaki met rijst

Voor dit recept heb je iets meer ingrediënten nodig dan de vorige maaltijd, maar aangezien je de teriyaki saus toch nog in huis hebt blijft het een goedkope maaltijd die perfect is voor een vleesvrije dag.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram rijst
- 16 falafelballetjes (gehalveerd)
- 250 gram broccoli
- 250 gram sperziebonen
- Taugé
- 1 rode paprika
- Teriyaki-woksaus

Hoe maak je het?
Bereid de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven en kook ondertussen de broccoli en sperziebonen. Verhit de wok met wat olie en voeg, wanneer de wok goed heet is, de falafelstukjes toe. Snijd de paprika in reepjes en voeg deze samen met de broccoli en sperziebonen toe aan de falafel. Voeg vervolgens de woksaus en de taugé toe en wok het geheel ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Serveer de gewokte groenten en falafel met de rijst.

Varkensreepjes met Thaise groente

Ook dit laatste recept is super easy en telt maar 5 ingrediënten. Door er kroepoek bij te serveren krijgt deze maaltijd een crunchy bite.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram mienestjes
- 1 zak Thaise roerbakmix
- Oestersaus
- 4 varkensfiletlapjes
- 1 zak kroepoek

Hoe maak je het?
Begin met het bereiden van de mie zoals op de verpakking is aangegeven. Snijd de varkensfilet in reepjes en roerbak het vlees in een wokpan. Voeg de Thaise roerbakmix toe en bak het geheel nog eens 3 minuten goed door. Schenk de oestersaus naar smaak toe aan het vlees en de groenten en voeg als laatst de gekookte mie toe. Schep alles goed door elkaar en serveer het tot slot samen met de kroepoek. Wil je het geheel wat pittiger, voeg dan nog wat sweet chilisaus toe.