Dag ov, hallo lopen


De simpelste work-out voor on the go is gewoon een stukje lopen. Laat de bus, tram of metro daarom eens wat vaker voor wat het is. Investeer een paar euro, die je misschien nu bespaart op het ov, in een stappenteller en kijk wat het lopen naar college in plaats van lui in de bus zitten je oplevert. Mocht het stukje lopen echt te lang voor je zijn, kies dan voor een (ov)fiets!

Doe een korte intervaltraining

Dit klinkt inderdaad niet zo simpel of leuk om te doen, maar het is echt niet zo moeilijk als je nu denkt. Bij intervaltraining draait het namelijk om de afwisseling tussen intensieve en minder intensieve activiteiten. Wissel een stukje lopen (naar de ub) af met joggen of hardlopen en je bent al een heel eind op weg. Je krijgt extra bonuspunten als je ook tussendoor, of tijdens je pauze, wat lunges, squats of een ander soort oefening erbij doet.

Doe een dansje


Luister allemaal naar Giel Beelen en begin de dag met een dansje, al mag dat in de middag of avond natuurlijk ook. Zet een fijne playlist op met verschillende soorten liedjes en dans erop los. Mocht je zelfs daar geen tijd voor hebben of willen maken, dans dan tijdens het schoonmaken, koken of voor de tv kijken. Een dansje ’s avonds in de kroeg telt natuurlijk ook en – als je lef hebt - tijdens het wachten op de trein of in de rij voor de kassa!


Gifjes via: Giphy
Bron: Her Campus