Rotterdam Unlimited: 26-30 juli

Het festival Rotterdam Unlimited heeft als doel om allerlei kunsten, zoals poëzie, dans en muziek uit verschillende culturen te tonen. Rotterdam is namelijk een stad met een rijke variëteit aan cultuur en gewoontes, de stad verandert snel en daarom zijn er ook nieuwe trends in de kunsten.

De meeste acts zijn gratis te bezoeken, zodat het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. De plaatsen voor de verschillende kunsten worden zo gekozen dat de omgeving de act versterkt. Rotterdam Unlimited vind plaats van 26 tot 30 juli.
 

Pleinbioscoop Rotterdam: 10-28 augustus

Van 10 tot 28 augustus staat op het Museumpark een scherm van 15 bij 25 meter, waar je elke avond rond 21:15 uur een film kunt bekijken. Het festivalprogramma van Pleinbioscoop Rotterdam bevat onder meer de films E.T., Hail Ceasar, Deadpool en Spectre. Kaartjes kosten € 5 (online of bij het festival zelf verkrijgbaar), en voor € 1 kun je een stoeltje huren (als je er zelf niet één hebt). 

Wereldhavendagen: 2-4 september

Aan ’t eind van de zomer vinden elk jaar de Wereldhavendagen plaats, dit is het festival dat de band tussen de stad en de haven benadrukt. Tijdens de Wereldhavendagen zijn er verschillende demonstraties van verschillende schepen. 

Veel acts vinden plaats rond de Erasmusbrug waar je ook lekker een drankje kan doen en schepen kan bekijken. Wanneer je de schepen echt van dichtbij wil zien, en wilt zien wat voor werk zij doen, kun je op excursie naar de haven zelf.

Ook is er een avondshow met vuurwerk, die je kunt bekijken vanuit een sloep op de Maas. Naast alleen maar boten en havenwerk te bekijken zijn er ook acts op boten, zo heb je de Viool Monologen, een act waarin viool, toneel en opera gecombineerd worden. De Wereldhavendagen zijn dit jaar in het weekend van 2, 3 en 4 september.

 

Rotterdam_SW_Banner_large