Een beetje overdonderend

Aan het begin van je eerste studiejaar verandert er een hele hoop. Je hebt je oude en vertrouwde vriendengroepje van de middelbare school niet meer om je heen, je school staat in een hele andere omgeving dan eerst, je wordt geacht een stuk zelfstandiger te zijn dan eerst… Kortom: genoeg nieuwe dingen om aan te moeten wennen.


Als je in je eerste jaar ook nog eens meteen op kamers gaat, kan dat een beetje overweldigend zijn. Naast al die andere dingen die al nieuw zijn, moet je nu ook opeens nog allerlei dingen regelen wat betreft je kamer. Voor sommigen is het beter om nog niet meteen op kamers te gaan, zodat ze eerst kunnen wennen aan alle andere nieuwigheden.

Meteen alles zelf betalen

Op kamers wonen is duur. Zeker nu we geen stufi krijgen. Om die reden zou je misschien beter een klein tijdje kunnen wachten tot je op kamers gaat, zodat je wat geld bespaart.

Je kent nog niemand

In het begin van je eerste jaar ken je waarschijnlijk nog niet veel mensen van je studie of van je vereniging. Het kan slim zijn om daarom even te wachten met op kamers gaan, tot je via via op een goedkope kamer bent gewezen én je leuke mensen kent om mee in één huis te wonen!

 
Meer van Anniek