1. Blijf niet te lang op

Hoe langer je wakker blijft, hoe minder efficiënt je wordt. Koffie en energydrink zijn maar een tijdelijke oplossing als je moe bent, je lichaam heeft slaap nodig. Je prioriteit verandert ook als je lang opblijft. Je wil dan graag door de lesstof heen of de tekst afkrijgen, in plaats van grondig doorlezen en een goede tekst afleveren.Ga dus vroeg naar bed en ga er vroeg weer uit. [link:20949] en ga erna bezig met je taken. Door het sporten ben je energiek en gemotiveerd om aan de rest van je dag te beginnen.

2. Plan efficiënt

Het is slimmer om niet te veel afleidende dingen tussen het studeren door te plannen. Af en toe pauze nemen is natuurlijk belangrijk, maar zorg niet dat het iets is waardoor je er helemaal uit bent. Dan is het moeilijk om weer terug te gaan naar je bureau. Begin vroeg met het leren voor je tentamen en het inplannen van het schrijven van je scriptie. Dus geen last-minute nachten doorhalen om te blokken. Zo hou je rust en krijg je een zelfvoldaan gevoel als je iets achter de rug hebt.

3. Zorg goed voor jezelf

Gezonder leven neemt niet veel tijd in beslag. Het zorgt er zelfs voor dat je je langer kan focussen en productief blijft. Dus het bespaart tijd! Eet gezonder, beweeg meer en neem je rust. En zoals we al zeiden: slaap is ook belangrijk.Moet je ’s avonds nog flink aan de slag? Eet dan niet te veel bij je avondeten. Zo voorkom je de afterdinner-dip, waardoor je je sloom en opgeblazen voelt. Dat is niet gunstig voor je efficiëntie. En eigenlijk geldt dit ook voor de lunch: te veel eten zorgt voor een dipje.

Bron: Inc.