Pasta met rode saus

Authentieker studentenvoedsel dan dit krijg je niet en daarnaast is het erg gemakkelijk om hier een grote pan vol van te maken; pasta met rode saus en gehakt staat er op het menu. Om in Italiaanse sferen te blijven kun je iedereen bakje schepijs toe serveren.

Wat heb je nodig voor 15 personen?
- 2,5 kilo pasta naar keuze
- 1,5 kilo gehakt
- 5 potten rode pastasaus
- 4 uien
- 3 courgettes

Hoe maak je het?
Kook de pasta in een grote pan beetgaar en snijd de groenten klein.
Rul het gehakt en voeg ondertussen de gesneden groenten toe.
Als laatst voeg je de pastasaus aan het gehakt en de groenten toe.
Giet de pasta af en serveer de twee pannen.
Afhankelijk van hoe serieus je de rol van verantwoordelijke ouder neemt, kun je natuurlijk altijd extra groenten toevoegen om er voor te zorgen dat je kids daar geen tekort aan hebben.

Stamppot boerenkool

Het is niet helemaal het seizoen voor deze maaltijd en ook niet bij iedereen favoriet, maar je gasten eten natuurlijk gewoon wat de pot schaft. Goedkoop en gemakkelijk te maken voor een grote groep is het namelijk wel. Bovendien is dit een hele goede bodem voor een avondje intro-feest! Als afsluiter krijgen je kindertjes ook lekker op z’n Hollands een bakje dubbelvla met vanille en chocolade.

Wat heb je nodig voor 15 personen?
3,5 kilo aardappels
- 2,5 kilo panklare boerenkool
- 8 rookworsten
- 100 gram boter

Hoe maak je het?
Schil de aardappels (of zet je kids aan het schillen) en snijd ze in stukken. Gooi de aardappels in een hele grote pan met heet water en voeg eventueel een paar bouillonblokjes toe.
Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar en voeg dan de boerenkool toe, laat het geheel nog 5 à 10 minuten doorkoken.
Giet de boerenkoop en aardappels af en stamp alles met een grote stamper door elkaar.
Voeg al stampend de boter toe voor een smeuïg geheel.
Bereid de rookworsten zoals op de verpakking aangegeven en serveer iedereen een groot bord boerenkool stamppot met een halve rookworst on top.

pannenkoeken pixabay skitterphoto
Beeld: Pixabay/Skitterphoto

Friet en pannenkoeken

De echt luie intro-ouder schotelt zijn kindjes gewoon een bak friet met snacks en pannenkoeken voor. Dit voedsel was vroeger op elk kinderfeestje een ware hit en ook tien jaar later scoor je er vast en zeker punten mee. Het is zo simpel dat je eigenlijk geen recept nodig hebt. Slinger de frituurpan aan en leeg er wat zakken diepvriesfriet, frikadellen en kroketten in en al je kids zijn blij. Als kers op de taart gooi je wat kant-en-klare pannenkoeken in de magnetron. Bij gebrek aan een frituurpan helpt de friettent je vast wel uit de brand.