Maar behalve deze ergernissen zijn er meer! De volgende punten moeten studenten van de Erasmus Universiteit bekend voorkomen!

Koffie

Voor koffie op de uni heb je een paar keuzes. De koffieautomaten bijvoorbeeld, die vaak buiten gebruik zijn. Als ze wel werken nemen ze of je muntjes niet aan, of ze slikken ze in en geven ze je nooit meer terug. Ook is er een Starbucks, maar de arme student kan het zich vaak niet veroorloven zich vol te laten lopen met veel te dure warme melk. Dan kun je bij de diverse broodjeszaken ook nog koffie halen. De prijs is prima, maar echt lekker is anders. Toch maar een kannetje van thuis meenemen.

Werkgroepen

De verplichte lesuren op de uni, waarvoor menig student te vroeg zijn bed uit moet na een geslaagde avond; werkgroepen. Een TA die je op elk punt verbetert, medestudenten die maar niet stil kunnen zijn terwijl jij gewoon in alle rust wil werken (of slapen). En dan heb je ook nog die mensen met honderdduizend vragen. Genieten van je ochtend zit er dus niet altijd bij helaas.

Groepsprojecten

Elke student zal eraan moeten geloven. Groepsprojecten. Vaak kun je niet je eigen groepsgenoten kiezen, en er zit altijd wel iemand bij die eigenlijk niets uitvoert. Hoewel dit een goede voorbereiding is op de rest van je leven, kan het soms erg vervelend zijn als je zelf al het werk moet doen. Maar bedenk, hiervan leer je het meest.

Ondanks deze vele ergernissen, blijft de uni natuurlijk essentieel voor elke student. Studeren zonder studie gaat nu eenmaal niet, al zouden sommigen het wel willen.
 

 

Rotterdam_SW_Banner_large