1. Happy Feelings (8 juni)

Zaterdag nog niks te doen? Op het Thuishaven terrein strijkt voor de vierde keer het Happy Feelings Festival neer. Wat je kunt verwachten? Heel veel gekkigheid, vrolijke acts, lachende gezichten en hitjes in grote getale. En oja; heel veel confetti en ballonnen. Zin in! 

2. Paradijs van het Zuiden (29 juni)

Yes! Voor alle paradijsvogels in het zuiden van ons land is er nu een plekje waar zij écht tot hun recht komen. Dit nieuwe festival strijkt neer in Den Bosch voor een echt ‘Broabants onderonsje’ met onder andere Broederliefde, Poke, Latifah, Daisy en Alamaison. Als dat niet gezellig wordt!

3. Awakenings (29, 30 juni)

Voor de echte techno-liefhebber. Deze knaller van een editie is al uitverkocht, maar wie weet kan je last-minute nog een kaartje scoren op Ticketswap. Wist je dat Awakenings Festival 2019 het grootste outdoor techno festival in de wereld is?! Op naar Spaarnwoude dus. 

4. Nomads (29, 30 juni)

Ook dit festival behoort zeker in het rijtje van leukste festivals. Samen dansen, liefde verspreiden en luisteren naar hele fijne beats. Daarvoor kom je naar Nomads. Er zijn nog kaartjes dus haal je vrienden maar snel even over. Om in Nomads’ woorden te spreken: your vibe attracts your tribe! 

5. Chin Chin Festival (6 juli)

Sinds de Chin Chin Club zich gevestigd heeft in Amsterdam is deze niet meer weg te denken. En ook dit jaar organiseren zij weer hun eigen festival en kan je weer heerlijk in de buitenlucht dansen bij zes verschillende stages. Verwacht geweldig entertainment zoals je dat van de club gewend bent. Pluspunt: mooie mensen gegarandeerd.  

6. WOO HAH! (12, 13, 14 juli)

WOO HAH! is een festival waar ons kikkerlandje trots op mag zijn. Onder andere Travis Scott, Stormzy, Bizzey en Josylvio zullen optreden en Jarreau Vandal en Deejay Abstract zullen de draaitafels de baas zijn. Tijd dus om samen met heel hiphop-liefhebbend Nederland af te reizen naar de Beekse Bergen!

7. North Sea Jazz (12, 13, 14 juli)

Ooit begon NSJ in 1976 als kleinschalig festival met zo’n 9000 bezoekers. Anno 2019 komen er zo’n 60.000 bezoekers op het evenement af en wordt er in Ahoy heel wat afgedanst en gezongen. Wat ons betreft zijn de absolute hoogtepunten van dit jaar Ms. Lauryn Hill en Chance the Rapper, maar ook ‘nieuwkomers’ Mahalia en Masego beloven veel goeds.  

8. Welcome To The Future (20 juli)

Één dag. Zeven stages. Meer dan 50 artiesten. Al dertien jaar lang vindt WTTF plaats bij het Twiske in Amsterdam Noord. Pak lekker de fiets, vanaf Centraal Station fiets je er binnen 25 minuten heen. Oja, goed nieuws: vanaf volgend jaar zal WTTF hoogstwaarschijnlijk een weekender worden! 
 

9. Festimi | Floating Points All Day Long (21 juli)

Onze vrienden van Festimi weten wel hoe je een feestje bouwt. Op (hopelijk) een zonnige zondag 21 juli wijken ze uit naar Woodstock Bloemendaal. Jij weet: niks moet alles mag. Maar Festimi op het strand wordt een debuut, dus hier moet je eigenlijk wel bij zijn.

10. Dekmantel (31 juli en 1, 2, 3, 4 augustus) 

Van woensdag tot zondag, maar liefst vijf dagen lang dus, kun je weer flink wat pasjes zetten op Dekmantel Festival. De zevende editie alweer en ook dit jaar weer een flinke line-up. Bovendien hebben ze gekozen voor verschillende locaties (onder andere het Amsterdamse Bos maar ook het Eye Filmmuseum), dus je zult je verre van vervelen.

11. Appelsap (10 augustus)

WOO HAH! gemist of ben je meer van de intieme festivals? Of heb je gewoon nog niet genoeg hiphop gezien? Dan is Appelsap in het Flevopark the place to be. De eerste namen zijn al bekend gemaakt en stellen niet teleur (o.a. Maleek_berry, Rimon, Colorful Soundsystem, Snelle en Idaly). Let’s go!

12. Lowlands (16, 17, 18 augustus) 

Lowlands, zin in, zin in LOWLANDS! Behoeft bijna geen verdere uitleg waarom dit één van de vetste festivals van het jaar is. Op dit enorme festival kan je je geluk niet op, want er is een line-up waar je u tegen zegt. Onder andere A$AP Rocky, Anderson .Paak, Ronnie Flex, Billie Eilish en Paul Kalkbrenner zijn van de partij. Om maar wat namen te noemen hé. 

13. ZeeZout (7 september) 

Na twee jaar dansen in Blijburg met de voetjes in het zand strijkt Zeezout begin september neer in de Tuinen van West in Amsterdam. Ze beloven een intiem tuinfeest met uitstekende vibes. Voor het festival even opwarmen met het nummer Use Me Again van Tom Trago, om hem vervolgens in het echt te bewonderen. Bijzijn = meemaken. 

14. Into The Woods (13, 14 september) 

Detroit Swindle. Olivier Weiter. Juan Sanchez. Adriatique. Of deze namen je nou bekend voorkomen of niet, grote kans dat ze een grote glimlach op je gezicht toveren tijdens Into The Woods in Amersfoort. Vraag maar alvast vrij voor vrijdag 13 september, want het feestje gaat om 12.00 al van start. 

15. Parels van de Stad (14 september)

Dit festival is nog een lichtelijk onontdekte parel. Maar wauw, wat was iedereen lovend over de editie van vorig jaar. We kunnen er niet meer om heen. Parels van de Stad vindt halverwege september plaats en is daarom dé perfecte plek om met al je vrienden het festivalseizoen af te sluiten.