1. Noten

Noten bevatten niet alleen geode vetten, ze zitten ook vol vezels en eiwitten. De energie die vrijkomt met het eten van noten worden langzaam in het lichaam opgenomen, waardoor je langer een voller gevoel hebt.

2. Avocado

Een bepaald zuur in de avocado activeert een hersengebied dat het gevoel van volheid verhoogt en je een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je hart met de onverzadigde vetten die ze bevatten, dubbel zo goed dus.

3. Bladgroenten

Bladgroenten zoals boerenkool en spinazie bevatten het goedje thylakoïde, dat het gevoel van honger zou verminderen en je een verzadigd gevoel geeft.

4. Appels

Appels bevatten veel van de antioxidant pectine. Niet alleen draagt dat bij aan een goede spijsvertering, het zorgt er ook nog eens voor dat het de opname van suikers en calorieën na een maaltijd verlaagt.

5. Chocolade

Pure variant van chocolade vermindert je eetlust en verlaagt het niveau van het zogenoemde ‘hongerhormoon’. De rijke smaak van pure chocolade zou bijdragen aan een verzadigd gevoel, terwijl melkchocolade vol zit met suikers en calorieën. Ga dus altijd voor pure chocolade.

6. Lijnzaad

Lijnzaad wordt gezien als een superfood en is rijk aan vitaminen, mineralen en vetzuren. De voedingsvezels die lijnzaad bevat zorgen voor een voller gevoel - en dus zal je minder snel naar die snacks grijpen.

7. Chiazaden

Ook chiazaden vallen in de categorie superfoods. Eenmaal in je maag beland, zetten deze zaadjes uit waardoor je een nog voller gevoel hebt. Roer ze eens door je bakje yoghurt in de ochtend voor net dat beetje extra voeding.

8. Griekse yoghurt

Om even terug te komen op dat bakje yoghurt, probeer eens Griekse yoghurt. Door de dikkere textuur bevat het twee keer zoveel proteïne als gewone yoghurt en zit je dus ook sneller vol. Klinkt best logisch.

9. Bonen

De eiwitten van bonen verteren langzaam – net zoals bij erwten en linzen. Daardoor laten bonen ook langzaam hun energie vrij in je lichaam, en daar kun je weer langer op teren.

10. Pruimen

Pruimen zouden ervoor zorgen dat je glucoseniveau en de hormonen die je eetlust reguleren verlagen.

11. Cayennepeper

Voeg een beetje cayennepeper toe aan je maaltijden. Je metabolisme en calorieverbranding zouden hiervan een boost krijgen. Na het eten van cayennepeper zou je ook nog eens minder snel hunkeren naar zoet, zout of vet eten.

12. Augurken

Wist je dat een hele pot augurken slechts 100 calorieën bevat? Een paar augurken zijn dus maar een onschuldige snack, dat kan best even tussendoor.
Bron: Daily Mail