De eerste 5 tips zijn een beetje cliché, maar wel erg leuk!

Park Guëll

Waar Barcelona misschien nog wel het meest bekend om staat, is Park Guëll. Park Guëll staat helemaal vol met de bijzondere kunstwerken van de architect Gaudi: van felgekleurde bankjes in rare vormen tot salamanders van mozaïek en bijzondere huizen. Het is zeker een aanrader om een middagje in dit park rond te lopen, je kijkt je ogen uit!

anniek barcelona sagrada

Sagrada Família

Yes, ik ga inderdaad meteen door naar nóg een kunstwerk van Gaudi: de Sagrada Família. Dit is een enorm grote, bekende en indrukwekkende kerk waar al ongeveer 130 jaar aan gebouwd wordt. Doordat er al zo lang aan gebouwd wordt zie je in dat éne gebouw heel veel verschillende stijlen voorkomen, heel grappig. Zelf ben ik er niet naar binnen gegaan, maar ook de buitenkant was al heel tof om te bekijken!

Boqueria

Toen ik met mijn vriendinnen in Barcelona was, zijn we bijna elke dag wel even door de Boqueria gelopen. Dit is een hele grote overdekte markt waar allemaal heerlijke verse smoothies en fruit worden verkocht, maar ook vis, vlees, groente en snacks! 

anniek barcelona strand

Strand

Eén van de fijnste dingen aan Barcelona? Je hebt én een gaaf centrum én een prachtig strand! Het is dus zeker een must om eens een keertje naar het strand te gaan.

Shoppen

Geloof me: Barcelona is een perfecte stad om lekker te shoppen. Ze hebben er onwijs veel leuke winkels (ketens, maar ook veel particuliere winkeltjes) en de prijzen liggen gemiddeld ook wat lager dan in Nederland.

De volgende 5 tips zijn iets minder standaard

Gratis uitgaan aan het strand

Hoewel het plan was om ongeveer twee keer met z’n allen uit te gaan, werden het uiteindelijk vier avonden/nachten. Aan het strand van Barcelona zitten namelijk onwijs veel toffe clubs waar je als groep Nederlandse meisjes heel makkelijk gratis binnenkomt :D Wat ook fijn is: als je al het lawaai en het dansen even zat bent, loop je gewoon zo het strand op!

Menu del dia

Dat ze in Spanje fan zijn van tapas is bekend. Maar wist je ook dat er ’s middags vaak uitgebreid gegeten wordt en dat je daarom in restaurantjes tussen 1 en 6 vaak voor minder dan 10 euro een ‘menu del dia’ kan krijgen met drie gangen? Zo leuk!

Anniek barcelona fietsen

Fietsen huren

Fietsen in Barcelona is GE-WEL-DIG. Je mag op veel plekken gewoon op de vierbaans-autoweg fietsen (wat superspannend en gaaf is), je ontdekt de stad op een hele andere manier en het is ook heel handig dat je je snel door de stad kan verplaatsen.

El Borne

El Borne is een wijkje in Barcelona vol met lokale winkeltjes, hippe designer shops, vintagewinkels en leuke restaurantjes. De sfeer is er top, ik vind het echt één van de gezelligste wijken in Barcelona!

Anniek barcelona fontein gedraaid

Fonteinshow

Twee van mijn vriendinnen gingen er naartoe: de Font Magica. Ze kwamen vol enthousiasme weer terug. Een fonteinshow klinkt niet meteen heel spannend, maar de combi van de toffe muziek, het licht en het water zou heel gaaf moeten zijn! Zoek op YouTube maar eens naar ‘Font Magica Barcelona’…

Heb ik je na al deze highlights van Barcelona al overtuigd om ook in het vliegtuig te stappen naar Spanje? ;)

 

 

Meer van Anniek