1. Spreek je studiegenoten aan

Sprint niet gelijk terug naar je vrienden van thuis, maar vraag of je klasgenoten even een biertje op het terras willen drinken. Jullie doen dezelfde studie, dus je kan altijd over de komende jaren praten. Al is dat wel meer maandagochtendpraat.

 

2. Doe mee met de deelraad

Meld je aan om iets terug te doen voor jouw school. Stap in de deelraad. Zo maak je jouw opleiding beter, leer je nieuwe mensen kennen en vaak krijg je er ook een leuk zakcentje voor. Drie vliegen in een klap.

 

3. Sluit je aan bij een studentenvereniging

Een studentenvereniging is de ideale basis voor vriendschappen voor het leven. Alle reden om je aan te sluiten bij de lokale studentenvereniging. Het enige nadeel is dat je door de ontgroening heen moet…

 

4. Kom in beweging 

Sporten moeten we allemaal, want bewegen is gezond. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk! En het is de ideale manier om in één keer een heleboel mensen te leren kennen. Ga dan wel voor een teamsport, en zeg je solo-abonnement op de sportschool af.

 

5. Zoek een leuke bijbaan

Een bijbaantje is niet alleen leuk voor je portemonnee, maar biedt ook de kans om mensen te leren kennen. Vooral in de horeca is het gebruikelijk om na je shifts nog even een drankje te doen. Hartstikke gezellig!

werken-barman

6. Klop bij je medebewoners op de deur

Hoe chill is het dat je gewoon een paar gratis vrienden krijgt als je een studentenhuis intrekt? Ja oké, het moeten niet hele rare gasten zijn (en die zitten er echt wel tussen), maar over het algemeen ontstaan er hechte vriendschappen binnen de muren van een studentenhuizen.

7. Ga op stap

Het is bijna altijd gezellig op stap. Want bier verbroedert, dus heb je het binnen de kortste keren gezellig met een stel vreemdelingen. Als het helemaal niks wordt, blame it on the alcohol.

 

8. Ga een gesprek aan

Dit is misschien wat meer voor de gevorderde sociale vlinders. Sta je op de bus te wachten, een broodje in de kantine te halen of loopt iemand in de richting van de universiteit? Spreek iemand aan. Pas wel op voor de 10 slechtste openingszinnen ooit.

mensen-kringgezellig

9. Zoek je familie op

Misschien heb je wel neven of nichten die in dezelfde stad wonen. Als je om een rondleiding vraagt, zijn ze het een soort van verplicht. Maar wie weet! Familie kan je soms verbazen.

 

10. Ontmoet vrienden van vrienden

Je hebt een feestje staan, maar kent verder niemand? Altijd doen! Grote kans dat je zo iemand tegen het lijf loopt waarmee je het in ieder geval die avond gezellig kan hebben.