1. Workout skippen

Iedereen heeft wel eens geen zin om te sporten, maar hoe vaker je gaat skippen, hoe meer het een gewoonte wordt. Het is sowieso beter voor je om je workout gewoon te doen! Maar we weten allemaal wel dat ondanks alle pogingen, je gewoon blijft skippen.

 

2. Uitstellen

Van uitstel komt afstel en een hele drukke tentamenperiode. Op de dag van de deadline begin jij nog met de introductie te typen en je zweert dat je nooit meer gaat uitstellen! Uh-huh.

 

3. Laat naar bed gaan

Om drie uur ’s middags kan je overal in slaap vallen, maar vanaf tien uur ’s avonds komt je energie ineens terug! Je bent nog lang niet moe en kan net zo goed nu nog even je kamer op gaan ruimen of aan je scriptie beginnen of lekker drie afleveringen van GoT kijken! Voor je het weet is het drie uur ’s nachts en ga je dan pas slapen. Iedere poging mislukt weer..

 

4. Je wekker 25 keer snoozen

‘Morgen sta ik bij de eerste wekker op.’ En de volgende ochtend lukt het weer niet. Misschien heeft dit ook iets met het vorige punt te maken. Je komt in ieder geval je bed niet makkelijk uit en schrikt wakker als je een half uur later je ogen weer opendoet. Morgen ga je echt niet meer snoozen!

 

5. Slappe excuses verzinnen om onder een afspraak uit te komen

We vieren vandaag mijn hond zijn verjaardag, sorry! Ja, daar moet je echt eens mee stoppen.

 

6. Alcohol drinken

Het is weer zover. Je ligt met een intense kater op bed en kan de hele dag helemaal niks. Je voelt je zo beroerd en kan niks eten tot een uurtje of zeven 's avonds. Na een paar keer te hebben geknuffeld met je toiletpot verkondig je aan iedereen: 'Ik drink nooit meer!'

 

7. Al je geld uitgeven aan eten

Koffie op het station, broodje in de kantine, wijntje op het terras, nacho's erbij. Ja, we kunnen ook wel ergens goedkoop uit eten. Aan het eind van de maand tel je dit bij elkaar op en je schrikt je rot. Je moet echt minder geld uitgeven aan eten.

 

8. Het hele college facebooken

‘Wacht, wat zei hij nou? Tentamenstof? Nee? Oh kijk dit filmpje.’ En zo gaat het nog wel even een tijdje door. Tot dat de docent tot volgende week zegt en je geen idee hebt waarover hij gepraat heeft. De volgende keer ga je echt beter opletten.

 

9. Op stap gaan de avond voor een tentamen

‘Ah, kom op één biertje.’ Je vrienden weten maar al te goed hoe makkelijk jij over te halen bent en voor je het weet strompel je om vijf uur ’s ochtends je huis binnen. Over drie uur de wekker voor een belangrijk tentamen. Dit. Nooit. Meer!

 

10. Netflixen terwijl je betere dingen te doen hebt

Want als student heb je zeeën van tijd en Netflix is je vriend. Jij hebt ook even ontspanning nodig. Je kan straks ook nog wel wat aan school doen. Of om elf uur na het werk. Je hoeft morgen toch niet zo vroeg. Of je gaat nog even één aflevering kijken na het werk. Zie opnieuw punt 3.

 
Bron: Hercampus