1. Als fietskrat

Handig voor je studieboeken, boodschappen of drank: een krat op je fiets. Je kunt er één in de winkel halen, maar met een beetje handigheid gebruik je daar gewoon een bierkratje voor.

 

2. Als hoogslaper

Altijd al een hoogslaper willen hebben om ruimte te besparen, maar niet eentje binnen jouw budget kunnen vinden? Bierkratten helpen je ook in deze situatie uit de brand. Je kunt het bed zo hoog maken als je wilt door bierkratten op te stapelen. Vergeet alleen niet om er een trappetje bij te zetten voor als je katjelam thuiskomt en je graag heel boven wilt komen.

 

3. Voor al je zooi

Net zoals houten aardappelkistjes zijn ook bierkratten handig voor al je troep. Als je de binnenkant eruit sloopt, kun je er van alles in kwijt. Verf ze eventueel in een andere kleur, doe er wieltjes onder of maak er een deksel op.

 

4. Poolparty!

De zomer komt er weer aan, en hopelijk is hij net zo goed als vorig jaar. In dat geval kun je zeker een backyard pool gebruiken om toffe feesten in te vieren. En jawel, ook dat kun je maken van bierkratten, samen met wat (landbouw)plastic. Je kan hem zo groot maken als je wilt. Zorg ervoor dat hij stevig genoeg is voor al het water dat je erin giet.

 

5. Voor je favoriete herrie

Ga nog een stapje verder en bouw een radio in een bierkrat. Op veel forums kun je lezen hoe je dit het beste kunt doen en welke apparatuur, snoertjes en ander bijbehoren hiervoor nodig hebt. Er zijn veel varianten mogelijk: van draagbare radio voor op het strand of in het park tot luxe geluidssysteem voor de geru.

 

6. The game is on

Kakt het feest een beetje in? Trek dat bierkrat dan onder je kont vandaan om er een spel mee te spelen. Ga bijvoorbeeld met verschillende groepen de strijd aan tijdens een bierkrattenrace en probeer je zo snel mogelijk te verplaatsen door een parcours met bierkratten als enige toegestane staanplaats. Of kijk eens wie het snelste zoveel mogelijk kratten kan opstapelen.

Je kan natuurlijk ook je bierkrat ombouwen tot een racemonster of een krat gebruiken waarbij je kartonnen vakjes voor ieder flesgaatje maakt. Kies het juiste vakje en verdien een lekker biertje, of kies het verkeerde en ontvang een rotopdracht die je moet uitvoeren. Of gebruik je bierkrat als bowlingbal.

 

7. Om op te zitten

Tijdens een feestje heb je ongetwijfeld wel eens een stoelentekort gehad en een kratje ingeschakeld om je billen op te laten rusten. Bovendien hoef je dan je stoel niet af om een nieuw biertje te halen. Ideale oplossing, maar het kan ook comfortabeler. Neem de speciale kratstoel met ingebouwde flessenopener Verder is het voor buiten ook leuk. Heb je een hele verzameling kratten? Maak er dan een chille loungebank van.

 

8. Lampenkap

Als je op zoek bent naar iets aparts in je kamer, is dit misschien wel wat voor jou: bierkratten als een soort lampenkap aan het plafond. Maak er een gat in en hang je lamp eromheen, of ‘bouw’ verschillende kratten om je lamp heen.

 

9. Spaarpot

Afgezien van het feit dat het natuurlijk héél veel werk is om een kratje terug te brengen naar de supermarkt, heeft het opsparen van kratjes ook een voordeel: aan het eind van de maand heb je een spaarpotje van statiegeld. Lever je kratjes in en je kunt weer een paar dagen eten.

10. Salontafel

Voor een avondje tanken met je huisgenoten heb je wel een stevige tafel nodig waar je je bier op kan zetten. Leg er wat tegels op en klaar ben je. ’t Is haast design.Waar gebruik jij je bierkrat voor? Deel je ideeën bij de reacties.