Vragen over je OV-chipkaart?

Regelmatig krijgt de redactie van Studenten.net te maken met vragen over de OV-chipkaart. Voor de duidelijkheid: wij staan compleet los van dit kaartje. Maar we kunnen je natuurlijk best vertellen waar je wél terecht kunt met al je vragen.

ovchipkaart

Heb je vragen over je Studenten OV-chipkaart? Wil je weten waarom je hem nog niet ontvangen hebt, ben je hem verloren of heb je een andere vraag? Als je vraag gaat over de Studenten OV-chipkaart (het pasje) of het reizen daarmee, moet je bij de Klantenservice van de Studenten OV-chipkaart zijn. De IB-Groep (vanaf 1-1-2010 Dienst Uitvoering Onderwijs) kan je vragen beantwoorden over het récht op een studentenreisproduct, over wisselen van abonnement of over een vergoeding als je bijvoorbeeld in het buitenland studeert.

Heb je vragen over je Studenten OV-chipkaart, raadpleeg dan onderstaande lijst. Sla deze lijst op, dan weet je altijd waar jij met je vragen naar toe moet!

• Studentenlijn OV-chipkaart voor vragen over je kaart, bijvoorbeeld als je wilt weten wanneer je de Studenten OV-chipkaart krijgt, waar ophaalautomaten staan, hoe de ophaalautomaten werken of wat je moet doen als je Studenten OV-chipkaart beschadigd is. Kijk of je vraag beantwoord wordt op www.studentenov-chipkaart.nl of bel even met 0900 - 66 55 444 ( € 0,10 euro/min)

• Dienst Uitvoering Onderwijs (tot 1-1-2010 de IB-Groep) voor vragen over studiefinanciering en het recht op een studentenreisproduct.
Als student zie je in je persoonlijke gegevens via www.ocwduo.nl vanaf wanneer het studentenreisproduct voor je klaarstaat op de ophaalpunten. Ook kun je daar een week-/weekendwissel aanvragen of je studentenreisproduct stopzetten wanneer je (tijdelijk) stopt met studeren. Check de site: www.ocwduo.nl

• OV-chipkaart voor informatie over de OV-chipkaart in het algemeen of het melden van verlies of diefstal van je Studenten OV-chipkaart. Bel 0900 - 0980 (€ 0,10 euro/min) of kijk op www.ov-chipkaart.nl

• OV-bedrijven: reizen met de Studenten OV-chipkaart bij specifieke vervoerder, inclusief eventuele restitutie bij reisfouten. Check de site: www.ov-chipkaart.nl/ovbedrijven

• Op www.studentenov-chipkaart.nl is alle informatie gebundeld.

Fijne reis!

We rest our case
Tja...luttele minuten na het plaatsen van dit artikel ontving de redactie van Studenten.net een gevonden OV-kaart. Verloren in een sporthal in Aalsmeer...We rest our case. Het is lang niet altijd duidelijk waar mensen met hun vragen omtrent de OV kaarten terecht kunnen. Hou dit artikel dus altijd bij de hand!

Ovchipkaart

Auteur: Leonie Zandt

Copyright © 2009 Studenten.net - Gepubliceerd op 13-11-2009

Terug naar de homepage

Share/Bookmark

Nieuw in Dossier: OV-chipkaart

Reacties

Oh superhandig. Ik word altijd van het kastje naar de muur gestuurd dus dit is dikke vette prima zo'n overzicht.

Door Jonathan, 16 november 2009 | 17:37

Dat snap je toch niet. Zoveel instanties die allemaal iets met de OV-chipkaart te bemoeien hebben. Dat snapt geen hond.

Typisch zo'n project dat door een ambtenaartje is bedacht.
Bedankt voor zo'n overzicht studentennet

Door Sanne, 18 november 2009 | 17:40

Wat een waardeloos iets heb je een formulier met pasfoto op 12 OKTOBER opgestuurd en nog steeds geen ov chipkaart wat blijkt ze zijn de rozooi weer kwijt kun je weer overnieuw beginnen. Wat een waardeloze organisatie daar.

Door Anja, 4 december 2009 | 13:25

Kan iemand mij vertellen waar ik mijn klacht kan indienen over de aanvraagprocedure studenten ov-chipkaart. Ik heb nu het aanvraagformulier 2 keer opgestuurd en 1 keer ingeleverd bij het postkantoor. Echter heb ik nog steeds geen studenten ov-chipkaart en sta ik nog steeds niet in het systeem. Ik vind dit dus echt niet kunnen aangezien zij 3 maal de fout in zijn gegaan. Deze invoering is net zo slecht als die van de EURO.

Door Irvin, 9 december 2009 | 16:10

Het schijnt nu weer uitgesteld te zijn? weet iemand daar iets van?

Door Sjoerd, 14 december 2009 | 12:21

@ sjoerd: Het plan was dat iedereen op 1 januari met de OV chip moet reizen en dat hun "studentenreisproduct"( want een ongelooflijk *&#*(@# woord zeg!) op hun kaart geladen moet zijn.
Maar aangezien dit enorme wachtrijen voor die zeldzame oplaadpalen gaat leveren is het uitgesteld tot eind januari en kun je voor die tijd probleemloos reizen met je OVkaart??? hoop ik. want ook ik heb al 2 pasfoto's ingeleverd en nog steeds niks ontvangen ( binnen 3 weken toch? right..).. . Dit gaat totaal niet werken, ik voorspel een roemloze dood van de OV SHITKAART..

Door Bella, 14 december 2009 | 19:31

oh mijn god, wat een stelletje f*xk ambtenaren zeg!

Door Sjoerd, 15 december 2009 | 16:13

Kan iemand de verantwoordelijke ambtenaar aanwijzen.
Ik denk: neem je verantwoordelijkheid en sodefl.kk.r op

Door Tjerk, 20 december 2009 | 16:35

Ja graag! Vandaag weer voor de 3e keer met gebeld met dat f*cking 0900 nummer, oh sorry mevrouw, er is WEER iets misgegaan, ja onze excuses...uhu ja....

Ondertussen weer braaf nu online een aanvraagformulier ingevuld en heb nu per 1 februari misschien als t meezit een ov chipkaart? Hoeveel fouten kan je maken als bedrijf...Eerst naar een adres gestuurd waar ik al 2 jaar niet meer woon, daarna mij een papieren aanvraagformulier laten invullen terwijl deze niet meer in behandeling worden genomen omdat dat digitaal moet en nu dan toch maar weer verwijzen naar de site. ZUCHT! En wie gaat betalen per 1-1-2010???

Door Miriam, 27 december 2009 | 17:44

heb al twee keer een pasfoto ingeleverd, heb gebeld er werd mij verzekerd dat alles geregeld was, kreeg diezelfde week een brief dat ik nog niks zou hebben aangevraagd
heb als nog online formulier ingvuld, nu al voor de tweede keer heb nog steeds niks onvangen
wie gaat mij de kosten van het reizen vergoeden in januari nu ik die dus zelf moet gaan betalen omdat, daar maar steeds alles fout gaat ik nog steeds geen ov chipkaart heb
ben al vanaf eind oktober hiermee bezig wordt er gestoord van

is dit nog normaal

Door roy, 27 december 2009 | 20:25

@ Roy
ik ben ook eind oktober begonnen om een ov-chip kaart in me bezit te krijgen, zonder resultaat. Mijn verhaal is eigenlijk exact hetzelfde als van jou..
Ik heb ze net ook weer gebeld en ze verzekerde me dat ik voor 1 januari een tijdelijke oplossing zou krijgen.. dus voor vrijdag verwacht ik dat per post? vraag ik
"Nee" zegt de administratie muts Larissa Vrienz voor maandag!!! waarop ik zeg dat is geen 1 januari... (overigens weet ik wel zeker dat ik het niet voor 1 januari zal krijgen, want mijn gegevens staan nog steeds niet bij hun in het systeem, dus hoe weten ze waar ze het naar op moeten gaan sturen "knap is dat")
Maar de grootte vraag is nu ook wel wie gaat mijn treinkaartjes betalen.. :S ??!!

Door Gemma, 28 december 2009 | 15:03

Ik heb deze probleem ook heb 3 weken terug een aanvraagform gestuurd met kopie id en pasfoto tot op heden steeds niks vernomen :S wat raar zeg moet ik nu telkens gaan betalen nee toch ?? pfff

Door Betie, 29 december 2009 | 11:37

Ik heb ook veel problemen ondervonden met het aanvragen en het ontvangen van de studenten OV-chipkaart.
Ik heb in oktober het aanvraagformulier volledig ingevuld en opgestuurd. Hierin stond vermeld na 3 weken een chipkaart opgestuurd te krijgen. Ik heb 10 december eens contact opgenomen met de klantenservice van studenten OV-chipkaart (inderdaad een 0900 nummer). Toen werd mij gezegd dat mijn kaart opgestuurd was, dus binnenkort zou ik deze thuis moeten hebben. 15 december nog steeds niks ontvangen, dus wederom contact opgenomen. Toen werd mij gezegd dat ik helemaal niet in het systeem stond dus dat er ook nooit een kaart onderweg naar mij zou kunnen zijn. Ik werd inderdaad ook doorgestuurd van de OV-chipkaart naar de IB-groep en weer terug, niemand neemt de verantwoordelijkheid. Ik heb nogmaals naar student OV-chipkaart teruggebeld en kreeg iemand aan de lijn die al mijn gegevens noteerde en bij de administratie navraag zou doen. Ook heb ik aangegeven dat ik niet van plan was te gaan betalen voor het vervoer waar ik als student gratis recht op heb. Hoe ik dit moest oplossen wisten ze niet, daar hadden zij niks over te zeggen!!
De dag erna 16 december heeft mijn moeder naar OV-chipkaart gebeld en werd haar gezegd dat de kaart in de maak was en dat ik deze nog voor het nieuwe jaar zou ontvangen, ik zou geen nieuwe aanvraag hoeven op te sturen, daar waren ze geheel zeker van.
Voor mijn eigen zekerheid nogmaals een nieuwe aanvraag gedaan. Ondertussen kreeg ik nog een mail van de administratie van OV-chipkaart, ze hadden nergens mijn aanvraag, dus moest ik opnieuw alles opsturen. Nogmaals gebeld om te vragen hoe het mogelijk is dat ik na 4x bellen ook 4x een ander antwoord krijg en ondertussen na 3 maanden nog steeds geen OV -chipkaart heb. Ook elke medewerker geeft aan niet te snappen dat een collega dat verhaal had kunnen vertellen, want daar klopte niks van.

Dus nu na genoeg euro's bellen, 2x een aanvraag op te hebben gestuurd, 3 maanden te hebben gewacht, heb ik nog steeds geen studenten OV-chipkaart!!!

Door Susan, 30 december 2009 | 12:31

wat een ellendige organisatie zeg! Ik wacht ook al een half jaar op die studenten ov-chipkaart en heb het ook opnieuw moeten aanvragen, kon ik voor de zoveelste keer een nieuwe pasfoto inleveren. Krijg ik vandaag een brief thuis met de mededeling dat ik bij deze een tijdelijkste studenten ov-chipkaart krijg totdat mijn persoonlijke ov-chipkaart wordt opgestuurd. heel fijn!! Niet dus! ten eerste was de envelop gewoon open! en ten tweede, ja je raadt het al, er zit geen chipkaart in! vervolgens gebeld...in totaal 30 minuten gewacht...en tjah dat doet er ook een schepje bovenop natuurlijk. vervolgens een verontwaardigde mail verzonden en dat ik erop sta aanstaande maandag in het bezit te zijn van die ******* kaart!!!! Dit is echt te walgelijke gewoon! BAH!!!

Door Pien, 31 december 2009 | 14:42

Hallo,

Ik heb het openbaar vervoer als hobby en verzamel allerlei dingen die met het openbaar vervoer te maken hebben.

Als er iemand is hier die een verlopen OV studentenkaart, een OV chipkaart die niet meer gebruikt gaat worden of het mapje om de OV studentenkaart en OV chipkaart in te bewaren heeft liggen en hij of zij van plan is deze weg te gooien of er verder niets meer mee doet, mij kan er een groot plezier mee gedaan worden.

Ik wil best ruilen.

Mijn email adres is: happysinas@yahoo.com

Alvast echt heel erg bedankt.

Groetjes Lizzy

Door Lizzy Kok, 2 januari 2010 | 23:57

Ik heb ook geen studenten ov-chipkaart ontvangen. Ik heb al 2 x aanvraagformulier met een pasfoto opgestuur, maar ze weten van niks. Het is echt een rootzooi daar. Ik moet het voor de 3de keer doen. Ik vindt het een zeer slecht en gezakt project. Duizenden studenten hebben helemaal geen kaart ontvangen en weten niet wat voor alternatief moeten ze gebruiken. Reis gewoon tijdelijk met je oude-ov kaart en neem eventueel het brief van IB-groep dat je in 2010 recht op ov hebt.

Door Fahim, 3 januari 2010 | 15:28

Ik ook opgestuurd toen maar is in november bellen waarom het zo lang duurt sta ik helemaal niet in het systeem. weer aanvragen nu wel een mail gehad van ja dat ze de aanvraag hebben ontvangen dat ik binnen een week te horen krijg of de aanvraag goed was en wanneer ik is mijn kaart kan ontvangen nu weer twee weken verder van die mail helemaal niks! Morgen ontvangen ze weer een boos telefoontje!
Na veel zoeken op de site moet er blijkbaar ook bij de aanvraag een tijdelijke studentenkaart bijgevoegd zijn? nog nooit gezien. Dus ja hoe gaan we nou reizen in 2010 ben niet van plan er voor te gaan betalen..

Door Michelle, 3 januari 2010 | 18:01

Ook zelfde: eind oktober gegevens opgestuurd (met 3e of 4e pasfoto inmiddels). Eind december gebeld naar de IB-groep waar de chipkaart blijft. Zij vertelden er niets meer mee te maken te hebben, dus moest bellen naar dat 0900nr (10ct per minuut) van de ov-chipkaartsite. Gebeld met hun en die agent vertelde mij dat alle gegevens van eind oktober verloren zijn gegaan vanwege een overname door hun (volgens hem fout van IB-groep). Dus hij vertelde doodleuk dat ik nogmaals het aanvraagformulier moest aanvragen. Ik heb hem laten weten dat ik daar niet de dupe van wil worden en dat het mij steeds pasfoto's en geld kost op deze manier. Hij zei: rustig rustig..ik noteer je gegevens en wij zijn bezig met het zoeken naar een passende oplossing: een alternatief om in januari te reizen. Natuurlijk was eind december de telefoon steeds in gesprek: het is erg druk op dit moment, dus wij adviseren u op een later moment terug te bellen..tuuttuuttuut. Belachelijk. Morgen maar weer een poging wagen. Zo kost een ov nog eens veel geld voor een student. En ga maar buskaarten kopen ofzo om mee te reizen en misschien dat ik het later kan declareren.

Door Nicole, 4 januari 2010 | 1:20

ik heb me ov chipkaart ook nog niet, ik heb 1 dec. op de site gekeken of ik een foto had ingeleverd en daar zeiden ze van wel daarna heb ik er niks meer van gehoord...
nu heb ik ook maar een formulier opgestuurd 3 weken terug maar heb daar ook nog niks van gehoord maar volgens de vrouw aan de foon. zou ik hem binnenkort krijgen ( ik ben benieuwd)
in de tussentijd mag je gewoon met je oude ov kaart reizen dat is me in de trein vanmorgen teminste vertelt..
je oude ov kaart is tot 1 feb geldig!

Door dees, 4 januari 2010 | 15:18

Ik word echt schijtziek van dat hele ovchipkaart gebeuren. In oktober al een aanvraag ingediend, die was zoekgeraakt zeiden ze. Nieuwe aanvraag ingediend. Heb hem nog steeds niet ontvangen. Kreeg ik vandaag een brief waarin stond dat ik hierbij een tijdelijke kaart kreeg. De envelop was gewoon open en hij zat er niet in! Ik ben echt over de zeik nu. Ik probeer nu steeds de klantenservice te bellen maar de verbinding wordt gewoon verbroken omdat het te druk is! In de trein reis ik nu met mijn oude ovjaarkaart, ik ga echt niet betalen terwijl ik gewoon recht heb op gratis OV, als bewijs neem ik de brieven mee die ik van de OvChip heb gekregen.

Door rosan, 4 januari 2010 | 18:02

Mij overkwam hetzelfde als iedereen: het formulier dat ik in oktober heb opgestuurd blijkt na drie maanden opeens weg te zijn! Ik heb eindeloos vaak geprobeerd om een nieuw aanvraagformulier te krijgen, maar er wordt niets naar me opgestuurd!! Aaaah! Niemand te bereiken via de telefoon en geen reactie op mn mailtjes. Is er nog iets wat ik zou kunnen doen?! Dit komt noooooit goed vóór februari!! Ze moeten de geldigheid van de gewone OV kaart tot minstens eind maart verlengen. Ik ga niet betalen!!

Door Marjolein, 4 januari 2010 | 23:25

ik heb ongeveer 1 maand geleden mn studenten ov-chipkaart aangevraagd maar ik heb hem nog steeds niet ontvangen ik heb ook geen tijdelijke kaart gekregen. wat moet ik nu doen moet ik mn kaartjes nu los gaan betalen ofwat?

Door michael, 5 januari 2010 | 14:44

Hoi Allemaal,

Idd allemaal hetzelfde probleem dus. Ik ook aangevraagd, voor 1 januari zal ik m krijgen. Niet dus! Ik heb al drie keer gemaild vanaf eergisteren en 7x gebeld. Denkt toch niet dat er opgenomen wordt? Ik hoop dat er nog maatregelen worden genomen, want als er zoveel studenten in de problemen zitten doordat de organisatie het niet aankan, kunnen ze dat niet maken. De fout ligt niet bij ons, maar bij hun. Mochten er kosten moeten worden gemaakt, door wat dan ook, ik ga ervoor zorgen dat ik ze terugkrijg.

Door S.H., 5 januari 2010 | 15:42

Ik heb van hetzelfde last, 3 weken geleden mijn brief met pasfoto en al op de post gedaan. Als je voor kerst had besteld, zou je hem vóór 1 januari binnenhebben. 3 januari toch maar begonnen met bellen, maar nog niemand aan de lijn gekregen. Krijg steeds: 'Het is op dit moment erg druk. Wij raden u aan om het later nog eens te proberen." Wordt er maar moe van, maar het erge is dat ik dat ding toch nodig heb... :S

Door Thijs, 6 januari 2010 | 16:55

zucht
ik ben ook weer de zoveelste die ja geen ov chipkaart heb gekregen
ik heb hem voor december dat formulier al opgestuurt,
ik heb hem nogsteeds niet, na een hele dag bellen ( ja lekker veel geld kwijt) kwam ik eindelijk erdoor , die vent mijn gegeven noteren, ja sorry je staat niet in het bestand
ik van pardon?, ja je moet het formulier nog een x aanvragen, en we gaan bij een andere afdeling kijken of daar jouw formulier kunnen vinde
krijg ik mailtj en je raad het al niet dus..
nu hoor ik van iedereen moet je een bewijs meeleveren dat je inderdaad je formulier heb opgestuurt.. maar dat heb ik niet , of moet het wat anders zijn
want ik snap het allemaal niet meer
dus ik heb maar zo'n anonieme gekocht, ...maar goed recht op me ov , mag ik alsnog minstens een maand zelf betalen, en dat is meer dan 200
dank u , fucking ambtenaartjes die dachten dat dit een slim idee was !

Door Daphne, 6 januari 2010 | 19:04

0900 - 66 55 444 dit nummer heeft mij 2 uur en tien euro gekost, om te proberen contact op te nemen durende een hele dag.
0900-0980 dit nummer heeft mij nog eens +/- een uur en 5 euro gekost om uiteindelijk door een onverstaanbare buitenlander afgekapt te worden en dus niets weizer te worden.
Al met al heb ik nog steeds geen studenten/ov chipkaart en ga ik niet naar school omdat ik dit niet kan betalen.

Door WATISDIT, 7 januari 2010 | 10:13

Ik heb ook al in Oktober een aanvraag gedaan, ik zou binnen 3 weken een nieuwe krijgen. Na een maand had ik nog steeds niets binnen. Heb inmiddels al 3/4 aanvragen gedaan, online en via formulier (opsturen) en nog steeds niets ontvangen. Al een paar keer gebeld naar de servicelijn, ik kom er niet eens door, of er word zomaar opgehangen. Of de lijn is zo druk bezet dat de verbinding word verbroken. Mijn moeder heeft maar eens een mail gestuurd naar Minister van verkeer en hun zouden het verder regelen. Ik vind het maar een erg slechte zaak, waar wij de dupe van worden. En dan verwachten ze van ons, dat we maar blijven aanvragen. Terwijl hun er verantwoordelijk voor zijn, want hun willen toch dat wij voor eind januarie ons "studentenreisproduct" afhalen? Nou dan mogen ze ook zorgen dat we VOOR die tijd allemaal onze studenten-ovchipkaart hebben. Ze hadden gewoon de ovkaart moeten laten.

Door Joya, 8 januari 2010 | 19:03

Nog steeds geen ov studenten chipkaart ontvangen. heb 16 december pas bericht gekregen en formulier voor de gegevens en foto. deze direct teruggestuurd.
WIE IS VERANDWOORDELIJK VOOR DEZE FOUTEN??? graag telefoonnummer en adres.
Ik heb recht op een studenten OV maar moet nu zelf mijn vervoerskosten betalen. Doe dit per strippenkaart wat je weet maar nooit wanneer je ov komt.
Voor 31 januarie laden? dat gaat echt niet lukken als ik hem niet ontvang en wat dan?

Door Remon, 11 januari 2010 | 15:17

ok, het begint de goede kant uit te gaan...
ik heb een tijdelijk ov chipkaart gekregen dat is alvast een begin.
dat betekend dat mijn aanvraag wel in aangekomen en ze het ook echt aan het behandelen zijn, nu is alleen mijn vraag krijg ik me studenten ov chipkaart nog voor 1 feb?
( in de tussen tijd had ik ook gewoon op me oude ovjaarkaart blijven reizen, hadden ze zich de moeite kunnen besparen om me voor die paar weken een tijdelijke ov chpkaart te sturen...)

Door dees, 13 januari 2010 | 23:30

Je moet voor de gein eens kijken op http://www.rodekaart.nl .
Daar staat een rode kaart tegen de OV-chipkaart !
Allemaal stemmen en zorgen dat hij op nr 1 komt in de Top10 !

Door Frans, 14 januari 2010 | 20:01

Mij overkomt precies hetzelfde als bijna alle bovenstaande gevallen. De aanvraag was eind november nog steeds niet terecht gekomen en mij werd aangeraden bij het postkantoor een aanvraag en pasfoto in te dienen. Het postkantoor was kennelijk niet bevoegd de aanvraag door te sturen na 1 december 2009 en dus is mijn aanvraag nooit verzonden of ontvangen door de OV Chipkaartorganisatie. Vervolgens voor de kerst een aanvraag voor een aanvraagformulier gedaan (je verzint het niet) en om zo een tijdelijke kaart te ontvangen. De tijdelijke kaart heb ik tot op de dag van vandaag nog niet ontvangen, het aanvraagformulier wel, zo'n tien dagen geleden al. Braaf ingevuld en voorzien van een verse pasfoto, die kosten me ook een fortuin inmiddels, en opgestuurd. Nu maar weer afwachten.
Overigens is die telefonische helpdesk van ze de slechtste die ik ooit heb gebeld. Na gemiddeld 25 minuten wachten (inmiddels hebben ze van die 32bit kraakliedjes uit de top 40 op die lijn aangezet) krijg ik telkens onverstaanbare lui (ik geloof dat de helft er nauwelijks een woord Nederlands kan) aan de telefoon die niets begrijpen van alle vragen die ik heb. De mooiste was nog wel een meisje die me vertelde dat zij daar voor een computer zat die alleen een pasnummer kon opzoeken, zolang ik geen pasnummer had kon ze niets voor me doen. Om een pasnummer te hebben moet je wel eerst een OV Chipkaart hebben, maar dat is nu precies het probleem.
Ondertussen hebben ze die site alleen voorzien van het telefoonnummer voor contact, dus schriftelijke klachten zijn niet eens mogelijk. Het is echt een grote ellende en een grof schandaal dat studenten zo de dupe worden van een falend systeem.
Elke dag word ik door de buschauffeurs vermanend aangesproken dat ik nog met het oude kaartje reis. Ik moet niet zo lui zijn en er eens wat aan doen... jaja.

Door Sander de Vries, 19 januari 2010 | 13:59

Ik heb in oktober mijn aanvraag formulier opgestuurd en tot op heden niets ontvangen. Ik ben nu inmiddels ongeveer drie weken lang meerdere malen per dag aan het proberen de helpdesk van studenten ovchipkaart.nl telefonisch te bereiken maar het is me nog steeds niet gelukt. Heb al een aantal malen drie kwartier gewacht en niks noppes njente nada. Ik ga nu maar een tweede aanvraag inschieten. Wat een aanfluiting!!!

Door Jeffrey, 20 januari 2010 | 22:41

Bij mij hetzelfde probleem als Sander de Vries!

Door Joya, 21 januari 2010 | 18:55

Ik ben razend!
In februari kunnen we alleen met zo'n chip reizen, maar ik heb hem nog steeds niet gekregen. Ik heb al 1,5 jaar geleden een pasfoto gegeven, en toen niks gekregen. 3/4 weken geleden een aanvraagformulier met alles ingevuld, krijg ik vandaag pas een bevestiging dat hij over 2!!!! weken bij mij thuis aan zal komen. Te laat dus. En dan is het maar hopen dat ik hem uberhaupt kan opladen!

Door Tjeerd, 22 januari 2010 | 16:16

En contact opnemen is een ramp! Ik heb op mijn werk proberen te bellen, maar het duurt eeuwen! Kost klauwen met geld! Wie dit heeft geïnitieerd moet boeten!

Door Tjeerd, 22 januari 2010 | 16:18

Een pasfoto kost zo'n 2,50e.
Daarbij de telefoonkosten om het 0900 nummer te bellen en de tijd die je er aan kwijt bent..
Ik heb de hoop al opgegeven op een studenten OV-chipkaart. Ze hebben twee pasfoto's van mij mogen ontvangen en meer krijgen ze er ook niet.
Op mijn tijdelijke kaart staat dat deze geldig is tot 01-01-2012. Mocht ik voor die tijd een persoonlijke kaart hebben ontvangen, dan zal deze alsnog tot 01-01-2012 in de kast liggen. Het is schandalig hoe de bureaucratie in staat is de burgers te misbruiken zonder daarvoor het boetekleed te moeten aantrekken.
Wat mij betreft een landelijke boycot!

Door Willem, 25 januari 2010 | 11:18

Ik heb hetzelfde probleem als iedereen, 4 pasfoto´s en 30 euro aan het in de wacht staat bij dat 0900 nummer nog steeds geen persoonlijke ov chipkaart. Hoe kan je in hemelsnaam 4 x zo´n aanmelding met pasfoto ´kwijtraken´ van weet ik veel hoeveel mensen. ff serieus die mensen willen alleen maar geld verdienen aan studenten. Misschien is het een complot... zij worden rijk over onze rug! Hoeveel studenten zullen deze problemen hebben, 10 procent van de studenten die allemaal naar dat nummer moeten bellen 10 cent per minuut, ze zijn van 7 tot 10 ´bereikbaar´ ofzo. Ik heb wel eens 20 minuten in de wacht gestaan.. reken maar uit.
Geldwolven zijn het. En wie krijgen de schuld??? echt haat hoor!

Door Sabine, 26 januari 2010 | 16:38

Ik zit met soortgelijke problemen, is er niet een officieel klachten centrum, indien ja, WAAR vind ik die.

Want ze zijn mijn papieren aanvraag kwijtgeraakt. Nu heb ik er eentje online aangevraagd totale duur tot ik die kaart heb is 4 weken. Nu ga ik er vanuit dat ze mijn aanvraag zorgvuldig behandelen, terwijl zij dit in het verleden NIET deden. Kortom ik mag nergens meer van uitgaan.
Wie kan ik voor deze blunders aansprakelijk stellen? Want ik pik dit niet!
Als men redelijk was geweest had men gezegd tot juni kan men gewoon met de 2009 kaart reizen. Als men iets nieuws wil invoeren dan moet er toch een OVERGANGSREGELING tussen zitten... 1 MAAND noem ik geen overgangsregeling....
Neeee zelf debatteren jullie jaren over onderwerpen als betuwelijn etc.. maar een ovchipkaart moet in 1 klein maandje door heel NL worden ingevoerd.. SCHANDALIG!

Door Bah, 27 januari 2010 | 14:05

Bij mij precies hetzelfde probleem! Ik heb begin december een aanvraagformulier opgestuurd. Inmiddels heb ik wel een tijdelijke ov chipkaart die waarschijnlijk per 1 februari niet meer geldig is. Ik ben er ontzettend zat van en ze stikken er maar in. Ik reis met de tijdelijke ov chipkaart en de fout ligt bij hun!!
Morgen ontvangen ze een boos telefoontje van mij. Ongeregeld zooitje daar. Sowieso vind ik de ov chipkaart een fout initïatief!

Door Yvette, 27 januari 2010 | 15:58

Oef, als je kaart eenmaal beschadigd is, klaar! Ruim 2 weken terug al het duplicaat formulier opgestuurd, niks van gehoord, geen reactie. Zij zijn niet te bereiken op het 0900 nummer, je komt er never doorheen. Vervolgens hoor ik opeens dat het 3 weken duurt in plaats van 5 werkdagen zoals de lady van de balie mij meedeelde. Ma goed ik vertrouw er niet op, wordt lekker betalen voor die kaartje

Door Brahim, 28 januari 2010 | 11:59

Plus, dit is de grootste klunzen organisatie ever! Echt geen verstand van zaken, plus jullie gaan lekker iedereen terug betalen en klachten zijn duur ze weten zelf. Klummels

Door Brahim, 28 januari 2010 | 12:01

NA drie aanvraagformulieren aangevraag te hebben die telkens maar niet aankwamen maar de ov-chipkaart normale lijn gebeld die wisten me te vertellen dat ik eerst mijn verloren pas moest blokkeren (dit scheen niemand bij de studentenlijn te weten). Daarna half januari eindelijk aanvraagformulier kunnne versturen krijg ik vandaag (2.5 week later) een mailtje dat mijn aanvraag is verwerkt en dat ik hem nu binnen 2(!) weken kan krijgen. Dan heb ik hem nog niet voor februari terwijl het eigenlijk binnen 2 (sommige zeggen weer 3) voor elkaar zou moeten zijn. hoe moeilijk kan dit organisatorisch zijn jongens? Heb het idee als ze gewoon studenten inhuren om deze organisatie zelf op te zetten en er een soort stage van te maken dat je veel verder komt!! wordt dus eerste weken van februari weer betalen en nergens waar ik echt een klacht kan indienen.

Door Jasper Middendorp, 28 januari 2010 | 13:29

Heb nog steeds geen OV-chip kaart, kga gewoon met oude OV, en boete stuur ik wel door naar de organisatie

Door Jarat, 31 januari 2010 | 15:09

Ik heb zo'n beetje hetzelfde probleem als de meeste mensen boven. Mijn grootste vraag is echter alleen, weet IEMAND wat je precies moet doen indien je (in mijn geval) je OV chip kaart niet voor 1 feb krijgt en wel minimaal 4 dagen met het OV naar school moet? Gewoon je OV uit 2009 nog gebruiken? of zelf gaan dokken voor al die losse kaartjes? (trein, tram etc etc) :(

In dit nieuwsbericht wordt gezegd dat er geen nieuwe deadline is (aangezien 1 feb niet gehaald gaat worden)! : http://www.nu.nl/binnenland/2168059/opnieuw-uitstel-studenten-ov-chip.html

betekent dat dat je door mag reizen met je oude OV kaart totdat je OVchipkaart binnen is?

Is er geen bepaald nummer wat ik kan bellen? ZONDER DAT IK 3 KWARTIER MOET WACHTEN (EN DOKKEN)!!?

H-E-L-P

Door DK, 31 januari 2010 | 15:14

ik heb mijn ov chipkaart3 weken geleden aangevraagt maar ik heb hem nog steeds niet in bezit
weet iemand of ik in februari ook kan reizen met oude ov chipkaart?

Door sanae, 1 februari 2010 | 11:48

Goh, wat herkenbaar zeg. Ook ik heb keurig op tijd de aanvraag ingediend (begin december) en jawel....na vele telefoontjes die me een vermogen kosten, nog geen ov-chipkaart. U wordt teruggebeld, niet dus. U krijgt een email, ja....één keer. Ik zou een tijdelijke kaart krijgen. Helaas niks. Gebeld met de klantenservice. Er bestaat helemaal geen tijdelijke kaart...... Maar ondertussen kan ik mooi alles zelf betalen. Heb sinds 1 januari recht op de kaart en heb dus geen oude ov-jaarkaart die ik kan gebruiken. Ik baal hier zo verschrikkelijk van! Wie o wie weet waar ik mijn kosten kan declareren? De ib-groep verwijst mij naar de studenten ov-schipknip helpdesk en die zeggen weer ga maar naar de IB-groep. Ik vind het schandalig!

Door Tineke, 1 februari 2010 | 12:19

Studenten die ten einde raad zijn kunnen op <a href=http://www.rodekaart.nl>rodekaart.nl</a> hun steun betuigen aan de rode kaarten die over de OV-Chip zijn geplaatst. Zelf een rode kaart aanleveren mag natuurlijk ook altijd.

Door Rode kaart, 2 februari 2010 | 21:55

Zo te lezen heeft iedereen hetzelfde probleem maar niemand weet een antwoord. Wat moet je doen als je (ondanks talloze pogingen om de ov-chipkaart t eontvangen) je ov-kaart nog niet hebt gekregen maar wel 4 dagen per week reist? Nergens is een antwoord te vinden.. Zelf ben ik al sinds september bezig, ik heb 3x een pasfoto ingeleverd bij het postkantoor en 2 keer het aanvraagformulier opnieuw aangevraagd (ook zo mooi dat je het aanvraagformulier moet Aanvragen en dan nog een week moet wachten..) en opgestuurd nu ben ik het echt goed zat. heb alles nagecheckt, het goede adres is bekend bij de ib-groep, ik heb recht op een kaart maar toch gaat het steeds mis. En dan wordt je ook nog eens steeds doorverwezen. En toen ik (in januari) m'n oude ov-kaart liet zien in de trein werd zo'n controleur nog boos ook! Tot 3 keer toe heb ik moeten horen dat ik zelf wel te laat zal zijn geweest met het aanvragen, die studenten zijn ook zo ongeorganiseerd. Fijn, daar zit je op te wachten dan! Dit kan toch niet?!

Door NB, 3 februari 2010 | 1:25

Mijn ov chipkraat is gejat, nu moet ik (na blokkering) 1 week wachten totdat ik een nieuw aanvraag formulier thuisgestuurd heb gekregen en als ik dat dan weer heb opgestuurd duurt het ongeveer 3 weken voordat je de nieuwe ov kaar in huis hebt (kan ook wel eens 3 maanden worden leert de ervaring). Een vervangende tijdelijke ov kaart zit er ook al niet in, dat kan alleen op vertoon van je pas van 2009, maar die is ook gejat...

Voor mij is het dus voor minimaal 4 weken niet mogelijk om met het open baar vervoer te reizen en dus naar school te gaan... lekker is dat

Door Hugo, 8 februari 2010 | 14:41

ik heb me ov chipkaart gekregen maar kan hem nog steeds niet opladen..
hij zegt steeds dat er nog geen bestelling voor me klaar ligt!
ik kan wel op de kaart reizen maar ja of ik hem nu toch nog op moet laden??
heeft iemand anders dit probleem ook?

Door deesjuh, 12 februari 2010 | 9:23

Weet iemand waar ik gemaakte reiskosten kan declareren? Ik heb kosten gemaakt, doordat ik mijn reisproduct niet had en ook geen tijdelijk product of oude ov. Het gaat om enkele honderden euro's Kan iemand me helpen aan een adres voor een declaratiebrief?

Door Ingrid, 21 februari 2010 | 12:09

Heyy ik heb precies dezelfde problemen als hieronder allemaal beschreven zijn. Maar heeft iemand van jullie ook een oplossing?
-Aanvraag formulieren blijven sturen
-Kosten worden vergoedt
-Schriftelijk klacht indienen
-Klantenservice blijven bellen( bakken met geld)

Iemand enig idee?

groet

Door Kay, 11 maart 2010 | 11:52

Ik heb echt precies hetzelfde als iedereen die hier zit te zeiken op het meest hopeloos falende systeem ooit.
Degene die dit managed...... Sorry maar aan de reacties te zien doe je toch iets niet goed.
Het ergste is nog dat ik mijn oude heb ingeleverd omdat ik een minor in het buitenland ging volgen.
De OV kaart zijn ze kwijt geraakt waardoor ik geen extra vergoeding heb gekregen en als klap op de vuurpijl betaal ik nu elke dag € 15,60 naar mn stage omdat ik geen oude OV meer heb!
Echt zeer treurig. Verder sluit ik me helemaal aan bij Sander de Vries. Wat een malloten daar aan de telefoon!!!
gr

Door Tim, 15 maart 2010 | 15:55

Onlangs, twee en halve week geleden, heb ik mijn ov-chipkaart ontvangen( voor 16 maart ontvangen). Echter toen ik mijn studentenreisproduct ging ophalen gaf het systeem aan dat er geen bestellingen klaar stonden. Ik heb vandaag, woensdag 31 maart 2010, wederom gebeld. Iedere keer dien je al je gegevens door te geven, hetgeen ik al raar vind. Je bent dus iedere keer al 10 min bezig om je gegevens door te geven, wat zo iedere keer al een euro aan bel kosten oplevert, hetgeen voor mij al niet zou kunnen. Waarom laat ik u nu weten: het is een klachtenlijn, er bellen mensen met klachten en problemen die door hun oorzaak ontstaan en waar ik de kosten voor moet betalen. I.a.w. Ik betaal dus voor hun fouten.

Daarbij heb ik tot op heden al vele malen bij een ophaalpunt mijn studentenreisproduct proberen op te halen, omdat ze aan de lijn zeiden dat ik het op een bepaalde dag naar iedere keer weer 16.00 kon ophalen. Vervolgens zeiden ze dat ik het bij verscheidene ophaalpunten diende te proberen, hetgeen ik ook heb gedaan maar zonder succes. Het resultaat is dat ik al zeker twee uur in totaal kwijt ben aan het ophalen van een reisproduct en er nog geen heb. Het resultaat is dat ik al twee weken niet met het openbaar vervoer kan reizen, terwijl ik iedere dag van Maastricht naar Heerlen moet en weer terug. Ik moet iedere dag vervangend vervoer regelen, hierbij vraag ik me af of die kosten ook verhaalt kunnen worden, want ik heb recht op een studentenreisproduct.

Zoals bovenstaande personen, heb ik ook veel problemen naar aanleiding van de ov-chipkaart. Nu begrijp ik ook wel dat het bij sommige mensen aan hun eigen ligt, maar voor het overgrote deel (zeker 90%) met problemen rondom hun ov-chipkaart en studentenreisproduct ligt de fout bij hun. Het technisch systeem faalt niet, de mensen achter het systeem hebben gefaalt. Als ik zie hoeveel mensen er problemen hebben met hun ov-chipkaart en dat de ingangsdatum twee en halve maand is verschoven, vraag ik me af of er niet eens kritisch naar het systeem moet worden gekeken.

Door Niki, 31 maart 2010 | 13:22

Kan iemand mij vertellen waar je een klacht in kunt dienen over de ov-chipkaart. Mijn kaart is gestolen en ik heb 5 weken geleden een nieuwe aangevraagd. Vorige week heb ik eindelijk mijn nieuwe kaart binnen gekregen. Toen ik het product wou omzetten naar week ov bleek er niets op te staan. Ik heb vorige week gebeld naar ov klanten service over dat product. Ik kreeg toen een man aan de telefoon die zo slecht Nederlands kon dat ik het bijna niet verstond. Hij zei dat het product er binnen enkele dagen op zou staan, nu een week later staat er nog niets op omdat ze vergeten zijn het product van de geblokkeerde kaart te halen.
Het gaat nog minstens een week duren voor het erop staat. En ik kan al vanaf 17 maart niet meer naar school.
Het is slecht dat ze geen alternatieve kaart hebben (de tijdelijke ov chipkaart is afgeschaft).
Dus als iemand weet waar ik een klacht in kan dienen zou ik het heeeeeeel graag horen want ik heb het voort gehad met heel die ov chipkaart!

Door Myrthe, 1 april 2010 | 16:16

"De Klantenservice Studenten OV-chipkaart heeft inmiddels een speciale helpdesk in gebruik genomen. Zij beloven dat de medewerkers van deze helpdesk meer kennis van zaken hebben en ook kostendeclaraties in behandeling nemen. Er is een formulier op de website van deze klantenservice dat direct bij de nieuwe helpdesk uit komt, dit formulier kan ook gebruikt worden voor kostendeclaraties:
http://www.studentenov-chipkaart.nl/contact "

van: http://www.rover.nl/nieuws/berichten/berichten.php?id=ber100405 Bij rover zelf kan je denk ik ook een klacht indienen

Mijn chipkaart is ook gestolen. Ik probeerde hem vanochtend telefonisch te blokkeren, maar klantenservice vandaag houdt tweede paasdag en het heeft mij 10 ct gekost om dat uit te vinden :) (de vorige keer dat ik daarheen belde was in de kerstvakantie, kreeg ik automatisch te horen dat ik moest kijken op www.studentov-chipkaart.nl en dat het te druk was om mijn vraag te beantwoorden, toen werd de verbinding verbroken) Daarnet probeerde ik mijn kaart via internet te blokkeren, maar dat lukte ook al niet, iedere keer als ik bij stap 4 van 5 ben gaat hij weer naar het hoofdscherm en krijg ik geen bevestiging dat hij geblokkeerd is. Ik ben blij dat mijn kaart in Duitsland hoogstwaarschijnlijk in de goot ligt en er dus niemand mee reist. Morgen nog maar een keer bellen, ik verheug me er nu al op!

Door Boukje, 5 april 2010 | 22:18

hallo,

ik ben na 3 maanden stress eindelijk een ov chipkaart die het ook werkelijk doet!
dit heeft me maar rond de 300 euro gekost.
( alleen aan de treinkaartjes en buskaartjes en me telefoon rekeningen.)

ik heb ook eens na gevraagd waar de hulpdesk van het ov chipkaart zit aangezien de mensen die ik streeds aan de telefoon kreeg mijn niet goed konden verstaan en ik hun ook niet de halve tijd, en ik anders persoonlijk wel langs wilde gaan omdat ze het dan wel goed zouden doen of me fatsoenlijk konden helpen..
nou verrassing het ligt in suriname, in parimaribo om precies te zijn!
Ik moest wel even lachen toen ik dat te horen kreeg, maar dat had ik toch echt niet verwacht...

en ik heb ook al een mail gestuurd met een kopie van al mijn treinkaartjes en buskaartjes o mijn geld terug te vragen maar heb daar ook nog steeds geen antwoord op gekregen, ik krijg wel langzaam antwoord op al mijn voorgaande mailtjes die ik had gestuurd..
misschien krijg ik over 3 tot 4 weken wel een antwoord op de vraag of ik mijn geld terug mag hebben...

Door dees, 7 april 2010 | 14:57

heey

Ik wacht bijna 4 weken nu op mijn ov-chipkaart. Helaas nog steeds nix gekregen. Heeft iemand nog wel geluk gehad, die begin maart de ov-chipkaart had aangevraagd?


grtjes zulfi

Door sophie, 11 april 2010 | 19:56

hoi Dees

ik heb presies hetzelfde verhaal, mijn ovchipkaart doet het ineens niet meer, ik moet nu ook elke keer geld uit mijn eigen zak dokken, af en toe ga ik niet eens naar school omdat ik gene geld heb voor het openbaar vervoer. ik w8 ook al 3 weken, ze sturen ook gene tijdelijke ovchip kaart, terwij+ sommige dat wel weer krijgen. wort er echt helemala gek van.
ik wil ook kijken of zij de kartjes vergoeden. heb je daar al ene reactie op gehad::==

Door nadia, 27 april 2010 | 23:28

Weet iemand als je je OV-chipkaart bent verloren , en je hebt hem laten blokkeren + een nieuw aanmeldformulier hebt aangevraagt of de nieuwe OV-chipkaart dan geld kost?
Gr. Joyce

Door Joyce Martens, 3 mei 2010 | 12:01

Ik heb verdomme anderhalf jaar op die kaart moeten wachten en dat ding werk verrekte niet. Elke dag reis ik van Maastricht naar Groningen voor mijn werk. Vroeger had ik gewoon een abonnement maar nu moest opeens alles zo met computertjes gaan. Waar is de tijd gebleven van de loketten met BEHULPZAME werknemers.
Vooral die politieke figuren die dit ding door hebben gedrukt, ze zouden zelf eens met de trein moeten gaan ipv met de auto met chauffeur derbij en de hele mikmak.
Gelukkig wil Wilders van dit ding af, en ik steun hem hier volledig in. De rest kan er een puntje aan zuigen!

Door Bertus, 5 juli 2010 | 22:17

Ik heb imiddels al 10 wk gewacht op mijn ov chipkaart. Mijn eerste aanvraag is niet behandeld. Na 7 wk werd mij verteld dat ik maar een nieuwe aanvraag moest gaan doen, omdat mijn eerste aanvraag niet meer recent was.. (?) Er stonden geen gegevens meer van mij in de computer, die worden blijkbaar na 6 wk er gewoon uitgegooid..
Mijn tweede aanvraag is inmiddels goedgekeurd en na lang aandringen hoorde ik vorige week aan de telefoon dat mijn kaart klaar lag om verstuurd te worden!
Nu 4 dagen verder en nog steeds geen kaart. Ik heb vanochtend weer gebeld en kreeg te horen dat er deze keer iets mis gegaan was bij het opsturen van mijn kaart ?! Wat kan daar nou mis gegaan zijn???
Nu dus afwachten op de 'verstuur-afdeling' die een onderzoek gaat doen naar wat er mis is gegaan en pas daarna, met een klein beetje geluk, krijg ik mijn kaart..
Mag ik ondertussen wel fijn zelf mijn reiskosten weer gaan betalen..

Door Liesbeth, 16 augustus 2010 | 11:01

Over de studenten ov-chipkaart: Er is een fout gemaakt bij het verwerken van mijn aanvraag, in plaats van een OV-chipkaart te krijgen met vrij-reizen voor studenten heb ik nu geen kaart, dit resulteert erin dat ik telkens kaartjes moet kopen en maar moet hopen dat deze te declareren zijn. Er is geen andere oplossing dan drie weken zonder kaart te reizen waar ik al een week lang recht op heb, ik vind dit zeer onzorgvuldig, omdat ík de fout niet heb gemaakt. Ik baal echt ontzettend van de rompslomp die dit allemaal met zich meebrengt, laat staan de extra euro's die ik al heb 'gebeld' met de ov-chipkaart servicedesk.

Door Frida, 9 september 2010 | 18:25

Ook horendol van de OV aanvraag, eerste keer, het is nu eind okt. heb eindeloos gebeld, nog steeds niets, wel openbaar vervoer betalen, inmiddels zo,n 100euro!!!
Volgens de nauwelijks verstaanbare man wel te declaren, ff het formuliertje via internet invullen. Ja je raad het al, ik typ mijn hele verhaal, inmiddels behoorlijk over de rode. Dan doorgaan naar stap 2 @#$%@ loopt de pc vast. Opnieuw, weer opnieuw, inmiddels zo,n 20 keer!!!!!!!!!!!!!!! Knip en plak mijn boze verhaal via Words, anders moet ik dat elke keer opnieuw typen.
Helaas, verder dan mijn verhaal doen kom ik niet, wat nu???????? Kan ik declaratie ook per post indienen?? O ja eea ligt niet aan mijn pc, op andere pc kom je ook niet verder.

Door inge, 26 oktober 2010 | 9:28

Mijn OV is beschadigd, 3 instanties gebeld, die alle drie aangeven dat ik eerst mijn beschadigde kaart moet opsturen, dan binnen 3 weken een nieuwe kan verwachten.Dit kost mij dan 3 weken een retourtje Schiedam - Hilversum. Dat geld heb ik niet. Weet iemand een manier/ weg/ loket waar je de beschadigde kaart gelijk kunt inwisselen voor een tijdelijke of nieuwe kaart?

Door Niels, 29 oktober 2010 | 11:14

Stelletje schoften zijn het bij de OV- Chip kaart!
Ik krijg een rekening van DUO dat ik al de tijd nog gebruik heb gemaakt van mijn OV.
Terwijl mijn OV is kwijt geraakt en dit tijdig is gemeld bij de OV chipkaart.
DUO zegt dat ik contact op moet nemen met de OV chip en de OV chip zegt mij geen bevestiging te kunnen sturen, geen eens een simpele mail met daarin een bevestiging en ook geen contact op te kunnen nemen met DUO.

Heb al 4x gebeld met de OV Chiplijn krijg constant egoistische negers aan de telefoon die nergens wat vanaf weten en niet meer kunnen dan een notitie maken die elke keer weer verloren gaan en waar ze niks mee doen!

Mooi verhaal twee instanties die volledig langs elkaar heen werken en je naar elkaar doorverwijzen!! Maar ondertussen ligt er wel een rekening die je moet betalen omdat jij anders weer een probleem hebt!

Door Manuel Veldhuizen, 10 november 2010 | 16:18

Ik studeer sinds 1 september in Delft. Ik ontvang netjes mijn studiefinanciering. Ik heb ook netjes mijn OV chipkaart ontvangen. Maar met verkeerde geboorte datum, namelijk die mijn zusje die niet studeert. Even naar OV gebeld en wijzigingsformulier gestuurd dan was het goed. Na 2 maanden is mijn ov chipkaart geblokkerd. De reden was dat ik de DUO dat opdracht heeft gegeven. Volgens DUO is dat nooit gebeurd en je hebt je reisproduct nooit opgehaald. Aan de andere kant heeft mijn zusje een boete gekregen van DUO dat ze zonder toestemming aan het reizen was in Delft. Ik moest van DUO ov bellen. Ik bel weer OV en die zeggen je ontvangt waarschijnlijk geen studiefinanciering. Terwijl ik nog steeds aan het studeren ben. Bel DUO weer en zeggen nee je hebt recht op.

Met andere woorden: ik word van kastje naar muur gestuurd.

Ik ben meer dan 400 euro kwijt aan reis kosten. Voor een student is dit bedrag een fortuin.

Ik hoop dat jullie mij hierbij helpen want het is nog steeds niet verholpen.

Door Moes, 20 december 2010 | 11:50

Wat een gekloot met die k***** kaart zeg.... Sinds 29 dec kan ik niet meer gratis reizen doordeweeks... Ik gebeld en gemailt naar ov-chipkaart klantenservice. bij ns geweest en bij DUO en zeggen allemaal dat er met mijn kaart niks mis is. Klantenservice geeft aan dat mijn bestelling klaar ligt, maar ondertussen kan ik hem niet op mijn kaart zetten. Met als resultaat betalen voor mijn reizen, dat vertik ik dus. Heb inmiddels een mailtje gekregen dat het klaar ligt voor mij, dus ik heb een bewijs dat ik gratis mag reizen eventueel, maar de klantenservice ik word er niet goed van ze hadden zelfs het lef om ineens op te hangen terwijl je in de wacht staat kom op zeg.... Ik ben zoooo pissed off hierdoor, ik kan de dingen niet doen die ik moet doen hierdoor. Ow en ook nog 1 gozer van de klantenservice behandelde me alsof ik niet helemaal 100% in orde was, vind je het gek dat ik kwaad word, doe ff he.... Maar goed mijn kaart is niet kapot, aangezien er gewoon geld vanaf geschreven word maar waarom krijg ik die klote reisproduct niet op mijn kaart dan en ja heb het bij meerdere ophaalpunten geprobeerd en het lukt gewoon niet. En ja ik vertik het om te moeten betalen voor mijn reizen en blijf net zo lang bellen en mailen tot ze dit opgelost hebben....GRRRRRRRR ze kunnen mijn k*nt likken dat ik ga betalen HELL NO!!!!!!

Door Joanne, 30 december 2010 | 19:09

Ik zit al sinds septemper zonder mijn studenten ov chipkaart. Hij raakte defect dus heb die opgestuurd met een formulier voor een vervangende kaart. Na 3 weken kreeg ik te horen dat ze per ongeluk mijn kaart hebben stopgezet. Dus moest ik een nieuwe formulier opsturen voor een vervangende kaart. Na 3 weken kreeg ik tehoren dat ik een nieuwe aanvraag moest doen niet voor een vervangende kaart, maar voor een nieuwe kaart. Weer een nieuwe aanvraag gedaan dit x voor een nieuwe kaart. Dit werd niet in behandeling genomen want toen ik hun belde konden ze niks van mij in hun systeem vinden en zagen nergens terug dat ik al zovaak een formulier heb opgestuurd. Nu zou er een speciale procedure starten en ik zou terug gebelt worden. NOOIT GEBEURT. Ik weer bellen nu kunnen ze me wel vinden in hun systeem maar weten zelf niet wat er iedere x mis ging. In december heb ik weer een nieuwe aanvraag gedaan. Konden ze weer niet vinden in hun systeem, in januari weer een aanvraag formulier gestuurt en nu heb ik een brief dat ik weer het verkeerde formulier heb gebruikt terwijl dat niet waar is. Mijn moeder heeft naar hun gebelt want ik wordt er kots misselijk van en zij weten weer niet wat er mis gaat en konden mij weer niet in hun systeem vinden. Nu ben ik radeloos WAT MOET IK DOEN ! Ik studeer in Leiden reis al 5 maanden op eigen kosten, iedere week bel ik 3 kwartier met de ov lijn IK HEB GEEN GELD MEER !!!!

Door An, 10 januari 2011 | 13:20

Nog een probleem met die rot kaarten.
Mijn studenten OV-chipkaart blijkt defect te zijn en ik moet opnieuw de hele procedure aangaan om een nieuwe aanvraag voor die strontkaart wat weer EEUWEN gaat duren!!
ZUCHT!

Door OV-slachtofer, 7 februari 2011 | 10:35

WEG MET STUDENTEN OV-CHIPKAART!!

Door RANJA, 7 februari 2011 | 10:36

IK VIND DAT ALLE STUDENTEN DIE ZO'N DERGELIJK PROBLEEM OF DIE NOG STEEDS HEBBEN MET DE OV-CHIPKAART MOETEN GAAN DEMONSTREREN.
MISSCHIEN DAT ER EINDELIJK GELUISTERD ZAL WORDEN NAAR DE STUDENTEN

Door amanda, 7 februari 2011 | 10:38

kan iemand mij helpen?
ik heb speciaal geen ov aangevraagd omdat ik iets gelezen had dat ik dat bedrag dan kon gebruiken voor mijn studiefinanciering.
wie kan mij dat beter uitleggen?
bij voorbaat dank
christian van der wal

Door christian, 8 februari 2011 | 13:37

Kan ik met mijn zus ov reizen in de treint?

Door .., 14 februari 2011 | 22:16

kanker joods systeem!

Door Dji, 11 maart 2011 | 12:36

Ik heb het gebouw met eigen ogen gezien waar je naar toe belt als je vragen hebt over de OV chipkaart. En laat dat nu net in Suriname zitten. Tjsa ze willen het zo goedkoop mogelijk doen, helaas is de service er niet beter op geworden.
Wat mij betreft mag het plastic kaartje met foto wel weer terug, heb ik meer aan dan een systeem wat compleet niet werkt.

Door Vlootje, 17 maart 2011 | 2:20

Weet iemand een adres waar ik mijn klachtenbrief aangetekend heen kan sturen?

Door Sabine, 25 maart 2011 | 13:49

door geld op een ov chip kaart te zetten maakt de ns winst.

als 10 miljoen nederlanders 10 euro een maand op de kaart zetten is dat een lening bij de bank van 100 miljoen euro voor een maand.

tel daar de rente maar eens van!

Door peters, 2 april 2011 | 20:43

Ik heb al maanden problemen met mijn ov chipkaart.
4 weken terug heb ik het opgestuurd en kreeg maar niks te horen.
Heb ik gebeld zegt de vrouw dat ze nooit wat hebben ontvangen.
Ik vroeg aan haar hoe dat kan.
Krijg ik als antwoord dat gebeurd wel vaker.
Zegt ze ik geef hem op als gestolen:s
Ik ok.... al mijn gegevens gegeven zegt ze het is rond nog alleen je telefoon nummer voor als we vragen hebben.
Opeens verbreekt de verbinding, ik bel weer en krijg vertel het verhaal.
Ik kreeg het gevoel of deze vrouw me niet geloofde.
Ze zei een momentje ik ga kijken of iemand met u had gesproken, zegt ze dat niemand met mij had gesproken.
Ik had het gevoel dat ik niet serieus ben genomen.
Keek ze in het bestand en het was helemaal niet rond.
Dus had zij het weer opgegeven als gestolen. Ik was zo boos want als ik vanaf het begin het op had gegeven als vermist had ik de kaart misschien nu al.

Door Noel, 19 augustus 2011 | 23:34

ik wil even doorgeven dat ik de service van de telefoonnummers erg slecht vind. ik probeer tervergeefs te bellen om uit te zoeken wanneer ik mijn ov-chipkaart krijg voor studenten. Hij gaat over 3 dagen in en hoe ik ook probeer te bellen ik krijg geen medewerker aan de lijn. Niet erg handig :(

Door wendy, 29 augustus 2011 | 10:48

Ik vind het echt heel naar, want ik krijg maar geen reisproduct door die ov-chipkaart, hij staat gewoon niet voor me klaar. Dus ik al 5 keer dat stomme nummer bellen, en iedere keer wordt de verbinding verbroken, wtf dat is toch geen klantenservice?!?!

Door Fenna, 5 oktober 2011 | 18:13

Heb een studentenkaart gehad.
Studentenkaart gedeactiveerd omdat ik klaar was met de opleiding.
Ik wilde de kaart alsnog gebruiken: 40 euro staat er op.
Ben bij dat winkeltje geweest. Moest ik het via internet voor niet studenten activeren.
Nergens via internet werkt het want de kaart is voor studenten geactiveerd.
Irritant.

Door Arnold, 27 december 2011 | 0:06

Heb een studentenkaart gehad.
Studentenkaart gedeactiveerd omdat ik klaar was met de opleiding.
Ik wilde de kaart alsnog gebruiken: 40 euro staat er op.
Ben bij dat winkeltje geweest. Moest ik het via internet voor niet studenten activeren.
Nergens via internet werkt het want de kaart is voor studenten geactiveerd.
Irritant.

Door Arnold, 27 december 2011 | 0:07

Mijn persoonlijke ov-chipkaart is kapot gebroken. Ik heb nu een vervangende persoonlijke ov-chipkaart aangevraagt.

Mijn vraag is nu dan of mijn studente product over word gezet op dat nieuwe pasje. of moet ik bij DUO die studentproduct opnieuw aanvragen?????

Ik moet nu namkelijk alles uit mijn eigen zak betalen, 3 weken lang.

alvast erg bedankt!!

Door HELPPP!!! studentereis product!!!, 16 januari 2012 | 22:00

Mijn OV is zonder enige zichtbare schade kapot gegaan. Kaart opgestuurd, 4 weken moeten wachten op een nieuwe, en alles in die tijd zelf moeten betalen dus. Nadat ik de declaratieformulieren en alle tickets had opgestuurd (en voorzien van referentienummer en sofinummer) ben ik nu 9 weken en 4 telefoontjes verder en kreeg ik vanochtend het bericht dat er van de 150 euro ingediende declaratie, maar 30 euro wordt terugbetaald. Dit omdat er in de 2 weken dat het kost om die kaart te maken geen geld wordt teruggegeven. Ik voel me genaaid! Wat een kutorganisatie!

Door Wouter, 22 februari 2012 | 12:39

Zou ik de OV studentenkaart van de foto mogen overnemen of overkopen voor mijn openbaar vervoer verzameling?

Mijn emailadres is happysinas@yahoo.com

Mijn dank is zeer groot.

Groetjes Lizzy

Door Lizzy, 1 juni 2012 | 20:18

Ik heb een studentenreisproduct aangevraagd en moet deze 2 weken voordat de studiefinanciering ingaat 'activeren'. Ik moet echter voordat dit ingaat nog reizen met de trein en ik vroeg me dus af, meot ik dan nog iets activeren ofzo? Ik ehb er al geld op gezet. Maar heb verder niets geactiveerd of iets 'opgehaald' bij een ophaalautomaat. Werkt mijn pasje dan wel??

Door Nathalie, 15 augustus 2012 | 20:05

ik wacht nu al een maand op me bestelling van me ov-studentenkaart,
krijg ik de kosten terug die ik heb gebruikt om naar school te reizen?

Door giorno, 20 september 2012 | 11:20

ik had een vraag,
ik ben al wel 18 maar mijn studiefinanciering gaat pas over een maand in
kan ik het geld van mijn kaartjes terug vragen????

Door ruben, 13 maart 2013 | 17:13

Hallo weet iemand hoe ik mijn studentenreisproduct kan verlengen ben nog niet klaar met me opleiding

Door Mien, 2 september 2013 | 0:19

ik had best snel mijn studenten ov
alleen als je dan zo studenten reis product er op wil
moet je eerst weer formulier in vullen en kopieen van je ov en id kaart
maar hoelang duurd het dan voordat je bericht krijgt dat je pasje kan acktiveeren
en hoe krijg je bericht want had na dat ding gebelt maar die vrouw gaf niet echt andwoord er op

Door caitlin, 15 oktober 2013 | 21:57

Ik ben gestopt met mijn studie, ik heb mijn studentenreisproduct aangevraagd maar nooit opgehaald, nu staat er dat ik die wel moet terugbetalen, hoe kan dit en is dit aan te vechten met een screenshot van DUO waarop staat dat ik hem niet opgehaald heb?

Door Jeffrey, 17 september 2014 | 2:08

Reageren


(max 2000 tekens)

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.
http://www.studenten.net
tempus fugit