Blog | Aan de beurt... Tommy Copyright

Gepubliceerd op 20-01-2012

07:28. Na een enerverend stukje wandelen klap ik mijn MacBook open. Gek eigenlijk, dat luxe leventje. Waar ik vandaan kom? Geen idee hoe het er heet. Bij wie ik vandaan kom? Ook geen idee hoe het heet. Ik weet alleen wel dat ik met het nodige padvinderswerk bij een bushalte heb uit weten te komen. Niet slecht voor iemand met een lege telefoon, puur mannelijk instinct.

Enfin, het luxe leven. Het bushokje faciliteert mij in zijn quasi nieuwsgierige glazen behuizing met een bankje. En niet zomaar een bankje, nee, een bankje dat verdomd goed zit. Een bankje met blauwe bekleding en groengele stiksels. Mooi vind ik het niet, de ontwerper van de bankjes waarschijnlijk wel.

Buiten dit piekfijne bankje waar ik al enkele minuten op heb mogen vertoeven zijn er meer aangename handigheden aanwezig in het passagiersonderkomen. Er is bijvoorbeeld een lcd scherm waarop je onnodige reisinformatie kan vinden, er rijdt hier immers maar een keer in het uur een bus over deze route. En je kan er 'zoek de 5 verschillen' op spelen. Gewoon zomaar. Een keer in de 5 minuten komt ie langs, een plaatje van een willekeurig stilleven dat elke keer net even ietsjes is vernacheld zodat er 5 verschillen in zitten.

De meest aangename verassing van dit bushokje is misschien wel de zo gehete 'climate control'. Als ik een permanente zwerver of dakloze was geweest dan had ik het wel geweten. Hoe kunnen zoveel permanent dakloze zwervers het nou niet zo goed aanpakken als ik, een tijdelijk dakloos persoon? Wellicht zijn de permanent dakloze zwervers een lagere standaard gewend en nemen zij zodoende genoeg met de temperatuur die moeder natuur hen biedt. De andere reden zal hoe dan ook zijn dat ze lui zijn. Want permanent dakloze zwervers zijn permanent dakloos en zwerven op straat omdat ze niet voldoende centjes verdienen om in aanmerking te komen voor de titel armoedzaaier en uitkeringstrekker om zodoende niet hun armetierige kapitaal aan te kunnen vullen tot een schamel maandinkomen waarmee zij een huurwoning kunnen bekostigen. Kwestie van gebrek aan doorzettingsvermogen en wilskracht als je het mij vraagt. Er is overal hulp, pak dit vast en beter het leven. Probeer nou niet dingen te pakken die niet aangeboden worden want dan vinden ze je ook nog eens een boefje en zal je nooit in een lekker warm huisje wonen.

Maar goed, ik zal m'n spullen eens bij elkaar rapen, de bus komt eraan. De bus is warm. Permanent dakloze zwerver, koop een dalkaartje voor €2,- en blijf de hele dag in de bus zitten. Is goedkoop en erg warm. Je kan het alleen niet opeten, maar dat kan je bushokjes ook niet.

Aan de beurt...
Tommy B.C. Copyright en Jarred A.N. Moonshine zijn (niet zomaar) studenten en bloggen elke vrijdag en zaterdag op Studenten.net over hun studentenleven vol seks, drank, drugs en hun visie daarop. Zelf beschrijven ze het als 'non-fictieve proza, geschreven voor vermaak en walging, gebaseerd op waargebeurende overdrijvingen van de werkelijkheid'.

Volg @TommyCopyright en @JarredMoonshine ook op Twitter

Hou je vrienden op de hoogte

Copyright © 2012 Studenten.net
Advertentie
Advertentie
Evenementen
Advertentie
Partners
Contactgegevens
Johan Huizingalaan 763A - 1066VH Amsterdam