Sporten zorgt voor betere cijfers

plaatje
studieleven
Publicatiedatum: vandaag

Wil je goede cijfers halen? Plan dan naast studeren, colleges en sociale activiteiten (de kroeg) ook sport-uren in. Als je sport, wordt je cijfer hoger en is de kans groter dat je je opleiding afmaakt. Helemaal als je dat doet bij de faciliteiten van je hogeschool of universiteit.

Lees verder

Blog | Schamen voor mijn master

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-9-2014-14-29-mpi-studeren.jpg
lifestyle
Publicatiedatum: vandaag

Na drie weken studeren is me het verschil tussen mijn bachelor en master pijnlijk duidelijk geworden. Waar ik bij mijn bachelor als er voor een vak 20 uur per week stond, daar minimaal de helft vanaf kon halen, maak ik nu echt 40-uurs weken. En om heel eerlijk te zijn vind ik dat helemaal niet erg. Waar ik me dan wel weer een beetje voor schaam…

Lees verder

4 tips voor een stedentrip naar München

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-9-2014-9-56-mpi%20biergarten.jpg
lifestyle
Publicatiedatum: gisteren

Het Duitse volksfeest Oktoberfest gaat op 20 september weer van start. Ieder jaar wordt dit feest gehouden in München, een stad die naast dit evenement veel meer te bieden heeft, ook aan studenten. Je vindt er onder andere grote parken, zowel moderne als authentieke stedenbouw en goedkope maaltijden.

Lees verder

Column | Onuitstaanbaar: Sjasliek

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-9-2014-11-54-sjasliek200.jpg
studieleven
Publicatiedatum: gisteren

De exacte reden van ons samenzijn weet ik niet meer, maar we zaten met een stuk of zes vrienden bij iemand thuis en het liep tegen etenstijd. We hadden al bier gehad, dus in koken had niemand zin. De oplossing heette Snackbar Koning.

Lees verder

Video van de dag | Je iPhone 6 laten vallen

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-9-2014-11-9-iphone%206%20drop%20200.jpg
lifestyle
Publicatiedatum: gisteren

Dan sta je dus urenlang in de rij om als een van de eersten zo'n iPhone 6 te bemachtigen, dan ben je de eerste en dan laat je hem vallen tijdens een televisie-interview... Aiiii.

Lees verder

Interview | Anne Kamp, voorzitter van de Landelijke Kamer van Verenigingen

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-9-2014-8-44-anne%20lkvv%20200.jpg
studieleven
Publicatiedatum: gisteren

Anne Kamp is net weer begonnen met haar studie bouwkunde in Delft. Afgelopen jaar was ze voorzitter van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LkvV). Op 3 oktober zal een nieuw bestuur de werkzaamheden overnemen. Het was voor Anne een bijzonder jaar waarin ze veel geleerd heeft. "Ik merk gelijk dat ik veel efficiënter werk."

Lees verder

Verdubbel je stufi, word gratis lid van Studenten.net

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/16-9-2014-10-50-geld%20stufi%20200.jpg
external-link
Publicatiedatum: afgelopen dinsdag

Studeren is duur zat en van die basisbeurs voor uitwonenden kun jij je huur al niet eens van betalen. Daarom kun jij je stufi eenmalig verdubbelen door gratis lid te worden van Studenten.net. Schrijf je vóór 1 oktober 2014 in op Studenten.net - of log in als je al lid bent - en maak kans op een extra maand uitwonende beurs à €279,14!

Lees verder

6 Ikea-hacks die je meubelen een luxere uitstraling geven

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/18-9-2014-15-15-ikea%20hacks.gif
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen donderdag

Ikea is geweldig. Gevolg is wel dat elke studentenkamer er hetzelfde uitziet. Wil je een iets originelere inrichting die er ook nog eens wat minder cheap uitziet? Grijp dan naar de Ikea-hacks. Wij zetten de x leukste voor je op een rij. Bijna alles kun je bij de bouwmarkt vinden, pak dus maar een karretje als je gaan inslaan.

Lees verder

Hogeschool HBO Nederland stopt

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/8-8-2014-15-11-collegezaal.gif
studieleven
Publicatiedatum: afgelopen donderdag

De particuliere hbo-instelling Hogeschool HBO Nederland neemt geen nieuwe studenten meer aan en bouwt haar opleidingen af. Dat is besloten omdat het aantal studenten afnam. Voor een studie aan HBO Nederland betaalde je vorig collegejaar € 4000 tot € 4200, maar je had wel recht op studiefinanciering.

Lees verder

Begin je loopbaan als trainee bij Lidl

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/16-9-2014-11-49-lidl.gif
carriere
Publicatiedatum: afgelopen dinsdag

Dat een slimme student zijn boodschappen niet alleen bij de Appie haalt, maar ook regelmatig naar de Lidl fietst, dat wist je wel. Maar heb je er al eens aan gedacht er je loopbaan te starten? Lidl zoekt namelijk ambitieuze starters. Nee, niet voor achter de kassa, maar voor een (management)traineeship verkoop, logistiek, inkoop of finance.

Lees verder

De ideale studententablet, nu met 50 euro korting

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/15-9-2014-15-48-lenovo%203.gif
lifestyle
Publicatiedatum: 1 september

De 10" Lenovo Mixx 2 tablet verander je razendsnel in een laptop. Daarmee is het een ideale mix tussen praktisch en fun: net zoals het studentenleven. Momenteel krijg je ook nog eens € 50 korting.

Lees verder

8 voordelen aan het hebben van huisgenoten

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/18-9-2014-10-32-meme%20schoonmaken.gif
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen donderdag

Ze komen midden in de nacht dronken je kamer binnen als je de volgende ochtend een tentamen hebt, negeren de toiletborstel en laten hun afwas weken op het aanrecht staan. Huisgenoten kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Maar zou je zonder ze kunnen? Dat je huisgenoten hebt, brengt namelijk ook veel voordelen met zich mee.

Lees verder

10 tips om je eerste collegejaar makkelijker door te komen

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/17-9-2014-12-13-studenten%20feest.jpg
studieleven
Publicatiedatum: afgelopen woensdag

Alles is nieuw en alles is anders als je net bent begonnen met studeren. Niet gek als je dat af en toe best lastig vindt. Wij geven je 10 tips om je eerste jaar makkelijker door te komen.

Lees verder

De inkomsten en uitgaven van... Rosa (20) uit Utrecht

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/17-9-2014-10-18-euro%20rekenmachine.gif
studieleven
Publicatiedatum: afgelopen woensdag

De 20-jarige Rosa uit Utrecht heeft het niet breed, maar kan toch regelmatig blijven borrelen met haar medestudenten. Ze zit in haar tweede jaar van de opleiding journalistiek en merkte al snel dat ze meer te besteden had toen ze nog thuis woonde. Tegenwoordig staat ze soms op straat met haar gitaar voor een extra zakcentje.

Lees verder

Vind jouw perfecte stageplek op Stages.nl

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/21-8-2014-9-32-typen%20200.jpg
external-link
Publicatiedatum: afgelopen woensdag

Of je nu een oriëntatie-, meewerk- of afstudeerstage zoekt, op Stages.nl ben je bij het juiste adres. Met honderden vacatures vind jij vast jouw ideale stageplek!

Lees verder

6 types die je tegenkomt in werkgroepen

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/16-9-2014-14-14-werkgroep.gif
studieleven
Publicatiedatum: afgelopen dinsdag

Als tijdens een college werkgroepen worden gevormd, hou je je hart vast. Met wie zul je deze keer moeten samenwerken? Deze zes types zul je zeker tegenkomen.

Lees verder

Blog | Vriendschap

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/16-9-2014-9-21-vrienden.jpg
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen dinsdag

Wanneer maak je een vriendschap uit? Wanneer zeg je: ik vind jou eigenlijk niet zo leuk meer? En hoe? Niemand vindt het raar als relaties uit gaan. Verdrietig, ja, teleurgesteld of boos zijn we. Maar het kan gebeuren, het ligt in de lijn der verwachting. Voor vriendschappen die overgaan is veel minder aandacht. Het lijkt iets beschamends te zijn om te zeggen dat het op is, dat de lol eraf is.

Lees verder

37% wast zijn beddengoed maar eens per maand

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/11-4-2014-15-50-slapen.gif
lifestyle
Publicatiedatum: 11 september

Hoe vaak verschoon jij je beddengoed? Het is natuurlijk fijn om tussen knisperende dekens te kruipen, maar het is wel een klusje waar veel mensen een hekel aan hebben. 37% van de jongeren van 18 tot 24 jaar verschoont zijn beddengoed maar eens per maand. Ongeveer hetzelfde percentage (36%) gooit zijn lakens elke twee weken in de wasmachine en 16% slaapt zelfs elke week in een schoon bed.

Lees verder

Meer nieuwe artikelen:

http://www.studenten.net
tempus fugit