Studeertip: spreid je opnamemomenten

plaatje
studieleven
Publicatiedatum: 3 januari 2012

Het is kerstvakantie, dus de kans is groot dat je met je neus in de studieboeken zit. Daarom een heel simpele en tegelijkertijd een uitermate effectieve manier om je geheugen te verbeteren en al die tentamens in één keer te halen.

Lees verder

Blog | Pyjamakerst

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-12-2014-14-19-kerstsfeer.gif
lifestyle
Publicatiedatum: vandaag

Al voordat onze goedheiligman het land uit is gebonjourd, liggen de kerstspullen in de winkel. De kerstballen vliegen om je oren, die lelijke slingers hangen ineens overal en nergens, je vindt glitters op plekken van je huid waarvan je geen idee hebt hoe het er verzeild is geraakt en iedereen gaat ineens weer los op 'All I Want For Christmas Is You' in een onwijs lelijke kersttrui. Want dat is tegenwoordig helemaal in.

Lees verder

Recensie | Jessie J – Sweet Talker

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-12-2014-14-15-jessiej.gif
entertainment
Publicatiedatum: vandaag

Wie zin heeft tijdens de feestdagen mee te zingen met de nieuwe plaat van Jessie J, heeft pech. Om haar vorige album meezingbaar te houden, hield ze zich expres in. Op 'Sweet Talker', de plaat die Amerika moet veroveren, gaan alle registers open. Hoe klinkt dat?

Lees verder

Studenten.net test... Amandelkransen

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-12-2014-14-12-amandelkrans.gif
lifestyle
Publicatiedatum: 23 december 2013

Gezelligheid, even geen colleges en natuurlijk ook veel, heel veel lekker eten, het is bijna Kerst! Daarom testten we een typisch kerstproduct, namelijk kerstkransen gevuld met amandelspijs. Voor ons geen koude kerstkransenprak, dus de oven is al voorverwarmd. Kom maar op met al dat lekkers.

Lees verder

De 5 beste partygames voor op je huisfeest

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/14-11-2014-15-45-gamen.gif
entertainment
Publicatiedatum: gisteren

Het bier is op, de wijn is zuur en iedereen is in slaap gevallen. Kortom, je huisfeest dreigt uit te lopen op een fiasco. Maar geen nood; trek snel je spelcomputer uit de kast, stop er een goede partygame in en beveel iedereen om mee te doen. Partygames vindt iedereen leuk, en zo wordt het toch nog een geslaagde avond. Maar welke spellen zijn nou het meest geschikt voor op je huisfeest? Wij geven vijf tips.

Lees verder

Recensie l ‘Schrijven kreng!’ – Lisette Jonkman

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-12-2014-14-9-schrijven%20kreng2.gif
entertainment
Publicatiedatum: gisteren

Dus jij wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Dan is 'Schrijven kreng!', het nieuwe boek van Lisette Jonkman, jouw perfecte kerstcadeau. Dit boek is namelijk gemaakt voor iedereen die bruist van ideeën, maar bang is voor een knipperende cursor. En ja, tot die groep mensen behoor ik ook!

Lees verder

Win een studentenkerstpakket t.w.v. € 250

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/12-12-2014-15-48-kerstmannetjes.jpg
lifestyle
Publicatiedatum: 12 december

De meeste kerstpakketten zijn nogal cliché, maar dat geldt niet voor het speciale Studenten.net studentenkerstpakket. We verloten een speciaal studentenkerstpakket met daarin allerlei spullen die onmisbaar zijn voor een student om de kerstdagen- en vakantie door te komen, ter waarde van € 250,00.

9 reacties

Lees verder

5 dingen waar je je (te) druk om maakt als je een baan zoekt

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/2-5-2014-16-35-vrouwelijke%20woorden.gif
carriere
Publicatiedatum: afgelopen vrijdag

Als je (bijna) afgestudeerd bent, ben je waarschijnlijk druk bezig met het zoeken naar een baan. En als jij niet één van die geluksvogels bent bij wie het meteen raak is, zul je vast wel wat afwijzingen te verwerken krijgen. Hier maak je je dan (te) druk om.

Lees verder

Deze studenten hadden al een baan op zak voordat ze begonnen aan het hbo

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-12-2014-15-30-robotarm%20tom%20en%20miel.gif
carriere
Publicatiedatum: afgelopen vrijdag

Als mbo-afstudeeropdracht een robotarm mogen ontwikkelen waarvoor je een 10 krijgt - en daarmee meteen een baan aangeboden krijgen, voordat je überhaupt bent begonnen aan je hbo-opleiding. Klinkt goed, toch?

Lees verder

Video van de dag | Apenkooien

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-12-2014-15-33-apenkooi.gif
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen vrijdag

Omdat het de laatste dag voor de kerstvakantie is!

Lees verder

3 redenen waarom je zorgverzekeringen met elkaar zou moeten vergelijken

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-12-2014-13-46-tandarts.gif
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen vrijdag

De zorgverzekeraars hebben een poosje geleden hun nieuwe premies bekendgemaakt en tot 1 februari kun je overstappen. Ook al zit je goed bij je zorgverzekering: vergelijken loont vaak. We geven je een paar reden waarom het rondkijken je mogelijk toch wat kan opleveren.

Lees verder

Studenten.net test | Het spel ‘Kakelspektakel’

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/19-12-2014-9-31-kakelspektakel.gif
entertainment
Publicatiedatum: afgelopen vrijdag

Toen ik hoorde over het spel 'Kakelspektakel', vroeg ik me af wie dit in hemelsnaam bedacht had. Een soort van hints, maar dan met een rubberen kip erbij? Ik vertelde een spellenfanaat over dit nieuwe concept en het werd al snel omgedoopt tot 'Kiphints'. Zij werd wél erg enthousiast, vandaar dat we besloten het spel - met een groepje van vier - te testen.

Lees verder

Blog | Nee toch?!

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/20-6-2014-15-43-slapend_meisje200.jpg
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen vrijdag

Met versuft hoofd sta ik op de gang. Ik ben in de war zoals je alleen in de war kan zijn als je echt net wakker bent. En ik ben ook net wakker, dus dat klopt. Het is te vroeg, acht uur, en ik moet plassen. Daarom sta ik ook op die gang. Met moeite ben ik over mijn vriend het bed uit gestruikeld en heb mijzelf de gang ingesleept.

Lees verder

5 dingen waar je op moet letten als je een zorgverzekering kiest

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/18-12-2014-15-27-dokter.gif
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen donderdag

De keuze in zorgaanbieders is enorm en het aanbod lijkt allemaal op elkaar. Om je te helpen met het maken van de juiste keuze, hierbij een paar punten waar je op moet letten als je wilt overstappen.

Lees verder

Binnengluren bij… Corine (19) uit Ede

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/18-12-2014-9-36-binnengluren%20corine.gif
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen donderdag

Derdejaars MWD-studente Corine van Rees (19) uit Ede heeft het maar getroffen: ze woont in een ruim rijtjeshuis met tuin, grote woonkamer en een sauna(!). Verder is alles keurig netjes - bijna burgerlijk! Maar dat burgerlijke is niet zo verwonderlijk: tot voor kort was dit huis bewoond door een burger. Sinds een maand woont Corine met twee huisgenoten in dit studentenpaleisje.

Lees verder

Gooi je snijplank maar weg: hij bevat 200% meer poepbacteriën dan je toiletbril

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/17-12-2014-12-25-snijplank.gif
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen woensdag

Als student weet je natuurlijk wel dat de keuken niet de schoonste ruimte in huis is. Een plakkerige vloer, etensresten op het fornuis en handdoeken en theedoeken die niet gewassen worden: niet heel hygiënisch. Maar nu blijkt dat snijplanken maar smerige stukjes plastic of hout zijn. Ze bevatten zelfs 200% meer poepbacteriën dan je wc-bril.

Lees verder

6 dingen waar je over na wilt denken voordat je in het buitenland gaat studeren

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/10-10-2014-16-9-studeren%20buitenland%20hoed.jpg
lifestyle
Publicatiedatum: afgelopen donderdag

Een paar maanden alles opzij zetten en je vaste leefomgeving omruilen voor een studie in het buitenland: dat klinkt razend aantrekkelijk. Die beslissing maak je niet zomaar; er zijn veel dingen die je van tevoren uitzoekt. Misschien staan deze dingen niet op je lijstje, maar het is wel goed om er even aandacht aan te besteden.

Lees verder

8 grote kerstpakkettenclichés

http://v1.studenten.net/graphics/mainpage/15-12-2014-15-38-kerstpakket%20sint%20smeding.gif
lifestyle
Publicatiedatum: 15 december

Heel het jaar heb je hard gewerkt voor een rotsalaris en nul waardering van de baas. Toch heb je nog hoop op een super-de-luxe kerstcadeau dat alles goedmaakt. Een iPad of weekendje weg zijn namelijk niet verkeerd. Hoe teleurstellend is het dan wanneer je één van deze 8 kerstpakketclichés op je bureau aantreft? Of ben je er stiekem wel blij mee?

Lees verder

Meer nieuwe artikelen:

http://www.studenten.net
tempus fugit