Nijmeegse huisbaas is Huisjesmelker van het Jaar

Gepubliceerd op 15-06-2012

De grootste huisjesmelker van dit jaar is de Nijmeegse huisbazin Emmy van der Tol. Zij kreeg deze twijfelachtige eer om haar nalatigheid; aan onderhoud doet ze nooit, rekent servicekosten voor diensten die zij niet levert en ze heeft regelmatig huurders geïntimideerd. Van der Tol werd gekozen uit een kleine 200 genomineerde huisbazen.

De jongerenvleugel van de SP kreeg ook dit jaar weer veel klachten uit het gehele land. De voornaamste redenen om huisbazen te nomineren waren het vragen van een te hoge huurprijs, geen of slecht onderhoud plegen en intimidatie of bedreigingen. Volgens ROOD zijn huisbazen in staat dit te doen, omdat de kamernood hoog is. Volgens ROOD-voorzitter Lieke Smits is deze verkiezing opnieuw een signaal voor de politiek om in actie te komen.

Intimidatie en bedreiging
ROOD pleit voor een landelijk vergunningstelsel voor grote verhuurders. Mochten deze verhuurders in de fout gaan, dan moet de vergunning afgepakt kunnen worden. Vooral de intimidatie door verhuurders loopt uit de klauwen. Volgens ROOD durven huurders hierdoor niet meer in actie te komen en laten ze de situatie voor wat het is. De SP zal deze kwestie aan de kaak stellen in de Tweede Kamer en actie eisen van de aangewezen minister.

Bekijk hier de uitreiking van de Huisjesmelker van het Jaar 2012!

Update: Huisjesmelker zwicht alsnog
De Nijmeegse huisjesmelker Emmy van der Tol zwicht onder de druk en gaat de panden opknappen. Dat heeft ROOD (SP-jongerenorganisatie) op hun site aangekondigd. Van der Tol heeft aangekondigd het pand in de Kerkstraat in Nijmegen op te knappen. Kapotte kookplaten, de vloer en de brandveiligheid worden vernieuwd en verbeterd.

Hou je vrienden op de hoogte

Copyright © 2012 Studenten.net
Advertentie
Advertentie
Evenementen
Advertentie
Partners
Contactgegevens
Johan Huizingalaan 763A - 1066VH Amsterdam