Sneeuwballengevecht tijdens introweken Maastricht

Auteur: Anjet Wesselink |
Gepubliceerd op 25-08-2011

In Maastricht doen ze het niet anders dan elders in Nederland. Het collegejaar begint gewoon weer in september. Om de nieuwe reeks studenten voor te bereiden op een daverend studiejaar in Maastricht heeft de INKOM, de introductiecommissie van Maastricht, het één en ander aan activiteiten bedacht ter introductie voor de 'new studs'. Naast de kroegentochten, festivals, dinertjes her en der, informatiebombardementen en alle smeekbedes van studentenverenigingen om alsjeblieft lid te worden van hun vereniging, kregen de studenten ook nog de kans om hun conditie op de proef te stellen.

Yukigassen
Mauri organiseerde samen met Studystore.nl een Yukigassen toernooi rondom de velden van het stadion de Geusselt. Handjes uit de mouwen, grijp die sneeuwballen (sneeuwballen in augustus, het kan allemaal!), overmeester de tegenpartij en verover de vlag!

In totaal deden er 18 teams mee in 5 poules. Na een sportieve strijd gingen er maar een aantal teams door naar de 4 kwartfinales en na nog meer over en weer vliegende sneeuwballen, 2 halve finales, rode wangen en strijdlustige blikken, bleven er nog 2 ijzersterke teams over, Missdaad en Silenus. Uiteindelijk is deze finale nipt gewonnen door MissDaad. Naast dat zij eeuwige roem en een prijsbeker hebben gewonnen, zijn zij ook nog eens trotse eigenaar van de enige echte officiële Japanse Yukigassen wedstrijdhandschoenen.

yukigassen

Snowevent
Waar kennen we het Yukigassen ook alweer van…? Juist, het Snowevent Tijdens de afgelopen edities van het Snowevent werd er altijd een Yukigassen toernooi georganiseerd. Wil jij ook graag de kunst van het tactisch werpen van sneeuwballen leren en uiteraard de beroemde overwinningsvlag eens in handen hebben? Houd onze website goed in de gaten voor de aankomende evenementen. Uiteraard maak je vanaf september ook weer kans op een felbegeerd ticket voor Snowevent 2012, dus wees dabei!

Hou je vrienden op de hoogte

Copyright © 2011 Studenten.net
Advertentie
Advertentie
Evenementen
Advertentie
Partners
Contactgegevens
Johan Huizingalaan 763A - 1066VH Amsterdam