Bijles populairste bijbaan onder studenten

Gepubliceerd op 16-09-2011

De één verdient zijn centen in de supermarkt, de ander kruipt in de huid van docent. Studenten geven overduidelijk de voorkeur aan een bijbaan waarvoor ze alsnog de studieboeken in kunnen duiken. Voor een ander welteverstaan. Want het geven van bijles is het leukst en verdient ook nog eens het beste. Dat blijkt uit een onderzoek van Huiswerkbegeleiding.nl.

De goede verdiensten zijn niet de enige reden om bijlesdocent te worden. De enorme vrijheid haalt veel studenten over hun contract bij een werkgever op te geven en voor zichzelf te beginnen. Als bijlesdocent kunnen studenten zelf aangeven hoe vaak en wanneer ze willen werken. Een bijbaan die aansluit op hun studie is voor studenten bovendien een stuk aantrekkelijker dan simpel routinewerk. Intellectueel geprikkeld worden en een zekere verantwoordelijkheid hebben, is in elk geval een stuk uitdagender dan vakkenvullen, afwassen of spijkerbroeken opvouwen.

Bijles geven blijkt voor de meeste studenten een perfecte win-winsituatie. Er wordt niet alleen kennis overgedragen, de studenten houden hun eigen kennis ook nog enigszins op peil. Het geeft veel energie als je ziet dat dankzij jouw hulp iemand van een mager viertje naar een dikke acht schiet en daarmee een dosis zelfvertrouwen krijgt," zegt Vincent van Dijk, woordvoerder van het grootste platform voor huiswerkinstituten en bijlesdocenten. Studenten moeten hun rol als docent volgens van Dijk overigens niet overschatten. "Er is wel een brok mensenkennis nodig en je moet je snel in een onderwerp kunnen verdiepen."

Lekkere business
Op nummer twee en drie van de top drie beste bijbanen staan (zwart) werken in de horeca en een baantje in de zorg. In de zorg en de horeca liggen de verdiensten tussen de 10 en 20 euro per uur. De vergoeding voor bijles kan, afhankelijk van het niveau, oplopen tot 30 euro per uur, maar het gemiddelde wat bijlesdocenten vragen is 15 euro.

Bron: studentzondercent.nl

Hou je vrienden op de hoogte

Copyright © 2011 Studenten.net
Advertentie
Advertentie
Evenementen
Advertentie
Partners
Contactgegevens
Johan Huizingalaan 763A - 1066VH Amsterdam